Bitcoin’deki Düşüşü Fırsat Bilen Balinalar İş Başında: Dev Satın Alma!

2 years ago 93

Kripto para piyasalarında yaşanan zorlu günlerin ardından fiyatlarda yaşanan bir miktar artış ile yatırımcılar uğradıkları zararın bir kısmını karşıladı. Dünyanın en büyük borsa dışı Bitcoin (BTC) balinasının, bu ayın başlarından itibaren gerçekleştirdiği bir dizi büyük işlemin ardından 2 milyar doların üzerinde Bitcoin’e sahip olduğu söyleniyor.

Dev Alım

Bir veri analiz platformunun yayımladığı raporlara göre, bir BTC balinası 14 Haziran tarihinden bu yana gerçekleştirdiği bir dizi işlem neticesinde cüzdanına 2.554 adet Bitcoin ekledi. Dünya devi balina, 14 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında yaklaşık olarak 36.62 milyon dolar değerinde 1.698 BTC cüzdanına ekledi. Belirletilen tarihlerden bugüne kadar ise yaklaşık 17,35 milyon dolar değerinde 856 BTC biriktirdiği öne sürüldü.

Bununla birlikte borsa dışı en zengin balina şu anda toplam 130.227 adet Bitcoin’e sahip. Bu sayının lider kripto para birimi olan BTC’nin mevcut arzının %0,68 oranına denk geldiği belirtildi. Ayrıca bu balina, dünya devi kripto para borsalarından olan Binance ve Bitfinex’e ait cüzdanlardan sonra dünyanın üçüncü en büyük Bitcoin balinası.

Balinalarda Artış

Edinilen verilere göre kripto para piyasalarında yaşanan ciddi değer kayıpları Bitcoin balinaları için bir alım fırsatı oldu ve balina sayılarında ciddi bir artışa yol açtı. Ayrıca 10.000'den fazla Bitcoin tutan balina sayısındaki artışın Şubat ayında başladığı ve cüzdanında 10 ile 10.000 BTC tutan adres sayısındaki artışın ise bu ayın başlarında ciddi oranda yükseldiği belirtildi.

Veri analiz firmalarından Santiment'in yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Piyasalarda değer kayıpları yaşanırken, ağda ortaya çıkan büyük Bitcoin adreslerinin miktarında bir artış oldu. 10 ila 10.000 BTC'ye sahip adresler iki hafta önceki düşüş sonrasında arttı ve Şubat ayından bu yana 10.000'den fazla yükseliş gösterdi.”

Yazı kaleme alındığında lider kripto para birimi Bitcoin 21.450 seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article