Bitcoin’deki Son Düşüşü Bilmesiyle Övünen İsimden Bir Uyarı Daha: Hala Vaktiniz Var

2 years ago 94

Euro Pacific Capital ve SchiffGold'un kurucusu ve ünlü Bitcoin düşmanı Peter Schiff, yakın tarihli bir tweet'inde 14 Ağustos'ta paylaştığı grafiği hatırlatarak Bitcoin hakkındaki son düşüş tahmininin beklediği gibi olmasa da büyük oranda gerçekleştiğini belirtti. Schiff'in en büyük kripto para BTC'nin yüzde 7'den fazla düşüşle 22 bin dolar seviyesinin altına ve Ethereum'un bin 700 doların altına düşeceğini belirttiği bu tweet'i son Bitcoin çöküşünden yalnızca birkaç gün önce atılmıştı.

"Uyarıma Kulak Vermeli ve Satmalıydılar"

Schiff, kripto para topluluğuna geçen hafta Pazar günü attığı ve Bitcoin'in yakın gelecekte 10 bin dolar seviyesinin altındaki desteği muhtemelen test edeceği tahmininde bulunduğu tweet'ini hatırlattı. Ünlü ismin aşağı yönlü Bitcoin analizinine bakıldığında, paylaştığı grafikte birden fazla düşüş formasyonu (ikili tepe, omuz-baş-omuz ve yükselen kama) bulunduğu görülüyor.

Ekonomist ve fon yöneticisi Schiff'in uyarı tweet'ine göre, Bitcoin'de en düşük 10 bin dolar seviyesinin altına inebilir. Schiff'in bugünkü tweet'inde bu paylaşımından sonraki beş gün içinde Bitcoin'in yüzde 14'ten fazla düşmesini, şu anda 21 bin 300 dolar bölgesinde işlem görmesini hatırlatırken, birçoğunun onu Twitter'da FUD yaymakla suçlamasına karşı çıkıyor. Ona göre her ne kadar uyarısı dikkate alınmamış olsa da yatırımcıların Bitcoin satmak için hala vakti var.

BTC ve ETH'de Çöküş Beklentisi

Öte yandan Schiff, bundan önce Haziran ayında Bitcoin ve Ethereum'un olası bir düşüşü hakkında attığı tweet'inin neredeyse yüzde 100 oranında gerçekleştiğine dikkat çekmişti. O tweet'inde Bitcoin'in 20 bin dolara düşeceği ve Ethereum'un bu düşüşten sonra bin dolara kadar gerileyeceği tahmini yer alıyordu. Bu tahminden sonra, BTC'nin 20 bin dolar seviyesine altına, 17 bin 800 dolara kadar düşerken, ETH bin doların altına geriledi. Böylece önde gelen kripto paralar sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 40 düşmüş oldu. Schiff, öngörülerinin görmezden gelinmesine rağmen şimdi "gerçek bir çöküş" beklediği konusunda yatırımcıları uyardı.

Tüm bunlarla birlikte Bitcoin, 20 bin dolar seviyelerine gerilemesinin ardından toparlanmaya başladı. 19 Ağustos'ta Bitcoin fiyatı yüzde 10'un üzerinde düşerek 20 bin dolar bölgesine ulaştı. En büyük kripto para bu düşüşünün ardından kayıplarının bir kısmını geri kazanmayı başardı ve yazım sırasında Binance borsasında 21 bin 208 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article