Bitcoin’deki Son Düşüşün Acı Faturası: 370 Milyon Dolar

2 years ago 92
Okuma Süresi: 2 Dakika

En büyük kripto para birimi Bitcoin‘in 13 günün en düşük seviyesi olan 28 bin dolara gerilemesiyle kripto para piyasası kana bulandı. Altcoin’lerin büyük çoğunluğu son 24 saatte yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti.

24 Saatte 370 Milyon Dolar Buhar Oldu

Tasfiye edilen trader’ların sayısı günlük ölçekte 100 bine yaklaştı. Tasfiyelerin toplam değeri aynı zaman diliminde 350 milyon doların üzerine çıktı ve güncel veriler tasfiyelerin toplam değerinin 370 milyon doları geçtiğini ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin ve altcoin ticareti açısından oldukça sakin geçmiş, en büyük kripto para birimi 30 bin dolara yakın seviyelerde seyrini sürdürmüştü. Bitcoin’in bu seviyeyi geçmek ve 31 bin ila 32 bin dolar aralığını aşmak için yaptığı her girişim başarısız oldu ve kripto para birimi en sonunda 30 bin doların biraz altına gerileyerek küçük bir düzeltmeden geçti. Ancak son 24 saatte durum daha da kötüleşti. BTC sert bir şekilde düşmeye başladı ve sadece birkaç saat önce 28.000 dolara kadar indi. Bu, 13 Mayıs’taki önceki büyük çöküşten bu yana görülen en düşük fiyat noktası oldu.

Öte yandan altcoin’lerde durum çok daha kötü. Ethereum, 24 saatte yüzde 10 düştü ve iki gün önce 2 bin 100 dolara dokunan altcoin şu sıralar bin 800 doların altında fiyatlanıyor. Binance Coin 300 dolara düşerken, Solana, Polkadot, Avalanche, NEAR Protocol, Chainlink ve diğer altcoin’ler çift haneli rakamlarda değer kaybetti.

Coinglass’tan alınan verilere göre, beklendiği gibi, bu artan oynaklık, yüksek kaldıraç kullanan trader’lar için büyük acıya neden oldu. 24 saatlik zaman dilimde toplam tasfiyeler 370 milyon dolara kadar çıktı. Tasfiye edilen işlem sayısı 100 binden biraz daha az. En önemli bireysel kayıp OKX’te (3 milyon dolar değerinde) yaşandı ve ticaret çifti ETH/USDT’de kaydedildi.

Yazım sırasında bir miktar toparlanan Bitcoin 29 bin 43 dolardan işlem görürken, Ethereum ise bin 824 dolardan fiyatlanıyor.

Read Entire Article