Bitcoin Dünyasının Güçlü İsmi Kendinden Emin Açıklamalarda Bulundu!

2 years ago 104

Michael Saylor, yaptığı açıklamada Bitcoin fiyat zayıflığının MicroStrategy hisse fiyatı baskısına katkıda bulunduğundan paniğe sebep olmaktan başka bir şey olmadığını belirtti. 14 Haziran'daki bir tweet'te Michael Saylor, firmasının BTC’deki önlenemez düşüşe maruz kalmasının ona pahalıya mal olabileceğine dair korkuları gidermeye çalıştı.

Saylor Sakinliğini Koruyor

En büyük kurumsal Bitcoin hazinesine sahip MicroStrategy, en azından kağıt üzerinde bu yıl gerçekleşen BTC fiyatı düşüşlerinin acısını hissetti. İzleme kaynağının açıkladığı ve elde tutulan Bitcoin miktarına göre, firmanın 129.218 adet BTC’yi  şu anda toplam piyasa değerinin yaklaşık üçte ikisi olan 1,06 milyar dolarlık net zararla tutmaya devam ettiğini belirtiyor. Bu hafta, bu rezervleri satın almak için kullanılan 205 milyon dolarlık olası bir temerrüde ilişkin söylentiler yoğunlaştı. Spesifik olarak, BTC/USD'nin 21.000 doların altına düşmesi, bir marj çağrısını tetikleyecek ve ekstra sermaye ile yanıt vermediği takdirde MicroStrategy pozisyonunu potansiyel olarak kaybedecek. Olayda, BTC/USD 20.800$ civarında en düşük seviyelerine düştü, ancak şirket yılmadı ve Saylor, Açıklamada Bulundu Twitter takipçilerine şu açıklamayı yaptı;  "MicroStrategy bir Bitcoin Stratejisi benimsediğinde, oynaklığı öngördü ve bilançosunu, sıkıntılardan HODL'ye devam edebilmesi için yapılandırdı."

Hepsi FUD Açıklaması

Saylor yaptığı açıklamaya şunları ekledi; "5 milyar dolarlık rehinsiz teminatla başladık, buna karşılık 200 milyon dolar borç aldık, yani bu %4'lük bir kredi-değer oranı. Bitcoin bu şu anda olduğu yerden %95 düşerse, ek teminat vermek zorunda kalırdık." Ayrıca, marj çağrısı sorusunu "ortada bulunmayan bir sorun" olarak nitelendirdi. Bununla birlikte, bütün piyasa katılımcıları o kadar da iyimser değil. TradingView'den alınan verilere göre, MicroStrategy'nin bu haftaki hisse fiyatına bir bakış, eski pazarlar açısından Bitcoin maruziyetinin tuzaklarını gösteriyor, Microstrategy şimdi bir ayda %26.5 ve yıllık %73.4 düşüşle işlem görüyor.

Bitcoin’e Kurumsal Destek

Bitcoin on sekiz ayın en düşük seviyelerine doğru ilerlerken, rakamlarla mücadele eden sadece MicroStrategy değil. Bitcoin cüzdan verileri, ikinci en büyük BTC cüzdanına sahip olan Tesla'nın şu anda 1,5 milyar dolarlık ilk yatırımında gerçekleşmemiş 535 milyon dolarlık bir kayıpla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ödeme ağı Square ise 220 milyon dolarlık cüzdana sahip ve 40,8 milyon dolar zararda görünüyor. Kripto konusunda çıkışlarıyla tanınan Tesla CEO'su Elon Musk, piyasaya bakışındaki sessizliğini henüz bozmadı. Tesla hissesi, 14 Haziran Wall Street açılışında %1 olmak üzere geçtiğimiz ay yaklaşık %11 değer kaybetti.  
Read Entire Article