Bitcoin Ekosisteminde Önemli Ayrılık!

2 years ago 94

Belçika doğumlu Bitcoin Core geliştiricisi Peter Wuille, Bitcoin Core'a olan geliştirme çabalarını azaltma kararı aldı. Bununla birlikte, hem Bitcoin topluluğundaki etkisi hem de Chaincode Labs'deki rolü göz önüne alındığında, projeye kod katkısında bulunmayı sürdürerek Bitcoin ekosisteminde önemli bir oyuncu olmaya devam edecek.

Bitcoin Core Ekibi

Bitcoin Core, Blockchain'e bağlanan Bitcoin yazılımının birincil uygulamasıdır. Açık kaynak geliştiricileri, hayati araştırma, meslektaş incelemesi, test ve dokümantasyon sağlar. Küçük bir grup, yeni kod değişikliklerini birleştirmek ve uygulamaya almak için Bitcoin Core'un kodlarına doğrudan erişim sağlayabiliyor.

Şimdiye kadar Peter Wuille, bu küçük grubun bir parçasıydı. Wuille, Perşembe günü Bitcoin GitHub aracılığıyla erişim anahtarını güvenilir anahtarlar kümesinden kaldırma talebinde bulunarak erişimini sonlandırdı. Wuille'nun Bitcoin Core'un küçük ekibinden ayrılmasıyla birlikte kodlara doğrudan erişim sağlayabilen Wladimir J. van der Laan, Marco Falke, Michael Ford ve Hennadii Stepanov dahil olmak üzere yalnızca dört geliştirici kaldı.

Bitcoin'e Önemli Katkıları Oldu

Wuille, 2011'den bu yana Bitcoin Core için yaptığı geliştirme önerileri ve girdiği binlerce satır kodla önemli katkılarda bulundu. Özellikle de özel anahtarları daha kolay depolamak ve kurtarmak için tohum cümleleri sunan 31'nci Bitcoin İyileştirme Önerisi (BIP) yaptığı en önemli katkılardan biriydi. Ayrıca, bloklar halinde veri depolamanın yeni ve verimli bir yolunu sağlayan Ayrılmış Tanık (SegWit) ve daha yakın zamanda geliştiricilere gizliliği, ölçeklenebilirliği ve güvenliği artıracak yeni özellikleri entegre etmeleri için değerli bir araç seti sağlayan Taproot (340, 341 ve 342'nci BIP'ler) güncellemesinin doğrudan arkasındaki isimdi.

Geçen bir buçuk yılda, John Newbery, Samuel Dobson ve Jonas Schnelli dahil olmak üzere birçok Bitcoin geliştiricisi ve bakımcısı, Bitcoin Core'daki çeşitli rollerinden ayrıldı.

Read Entire Article