Bitcoin ETF’i Reddine İtiraz: Grayscale ve SEC Arasında Yeni Bir Hukuki Süreç Başlıyor!

2 years ago 91

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Grayscale'in Bitcoin ETF'i talebini reddetti. Grayscale, kararın açıklanmasından kısa bir süre sonra, günün erken saatlerinde SEC'ye dava açtığını duyurdu. Kripto varlık yönetim şirketi Grayscale Investments ile SEC arasında yeni bir hukuki süreç başlıyor.

Grayscale ile SEC Arasında Hukuki Bir Süreç Başlıyor

Grayscale, bir süre önce GBTC'yi (Bitcoin Trust) bir Bitcoin ETF'ine dönüştürmek adına ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bir başvurdu. Bu süreçte Grayscale yetkilileri, Bitcoin ETF'i taleplerinin onaylanmaması durumunda karara itiraz edeceklerine ve hukuki bir süreç başlatacaklarına ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. Aylardır beklenen karar günün erken saatlerinde duyuruldu ve SEC, Grayscale'in Bitcoin ETF'i talebini reddetti. Grayscale ise kararın açıklanmasından kısa bir süre sonra SEC'nin ETF reddine ilişkin kararın gözden geçirilmesi adına SEC'ye dava açtıklarını duyurdu.

Grayscale ve SEC'den Açıklamalar

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Grayscale CEO'su Michael Sonnenshein, kararı yanlış bulduklarını ifade etti ve SEC'nin Bitcoin Vadeli ETF'leri ile Spot Bitcoin ETF'leri arasında bir ayrım yapmaması gerektiğini vurgulayarak SEC'nin bu kararına ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Ayrıca Grayscale avukatı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve benzer yatırım araçları adına tutarlı bir yaklaşımın oldukça önemli olduğunu belirterek bu hususta keyfi hareket edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan SEC de bu kararın, Bitcoin'in veya genel olarak blockchain teknolojisinin bir yenilik veya yatırım olarak faydası veya değeri olup olmadığına dair bir değerlendirme olmadığını ifade etti.

Read Entire Article