Bitcoin, Ethereum ve Cardano Zirveye Tırmandı! İşte Sebepleri!

2 years ago 90

Bitcoin, Ethereum ve Cardano neden bugün daha yükseği hedefliyor? Hemen havaya girmemeliyiz ancak kripto yatırımcıları bir kez daha boğa koşusu için hazırlanmaya başlamış olabilir. Kripto dünyasında, tüm kripto para birimlerinin toplam değerinin bir kez daha 1 trilyon dolar eşiğini aştığı ve bunun da sektördeki yatırımcı güvenini güçlendirdiği sağlam bir gün geçti. Bu artış, büyük ölçüde Bitcoin (BTC %4,78), Ethereum (ETH %9,60) ve Cardano'daki (ADA %8,71) son hamlelerden kaynaklandı. Bu üç token sırasıyla %4.1, %9.1 ve %9.4 arttı.

Bitcoin ve Ethereum’da Genel Görüntü

Bitcoin'in geçen haftaki sağlam momentumu, yenilenen yükseliş hissi ve dijital para birimlerine yönelik güçlü talep ile körüklenirken, çoğu yatırımcının dikkatini çeken Ethereum'un daha büyük hamleleri oldu. Geçen perşembe, Ethereum, Ethereum'un ana ağını ve Beacon Zincirini birleştirecek ve bir hisse kanıtı blok zinciri oluşturacak olan "birleştirme" için geçici bir 19 Eylül tarihinin belirlendiği haberi üzerine yükselmeye başladı. Perşembe sabahından bu yana, Ethereum yazı yazılırken %35'ten fazla arttı.

Cardano’da Son Durum

Cardano ağı, Cardano'nun blok zincirine bir takım iyileştirmeler getirecek olan Vasil Hard Fork'una hazırlanırken, Ethereum'un yaklaşmakta olan birleşmesinin etrafındaki coşkudan faydalanıyor gibi görünüyor. Bu hard fork, Ethereum'un birleşmesine benzer şekilde ertelenmişti ve bu da daha önceki endişelere yol açmıştı. Bununla birlikte, bugün karamsarlıktan ziyade iyimserlikle, yatırımcılar haftaya başlamak için ağ yükseltmeleri konusunda daha olumlu bir duruş sergiliyor gibi görünüyor.

Yatırımcı Somut Bilgilere Sahip

Ethereum ve Cardano için devam eden güncellemeler, yatırımcılar için önemli bir belirsizlik kaynağı gibi kabul ediliyor. Her zaman bir şeylerin ters gitme olasılığı var ve iyileştirmeler yapılırken değerler yok edilebilir. Son zamanlarda düşüş eğilimi hakimken, yatırımcılar giderek daha fazla temkinli davranıyorlar ve devreye girmeden önce her şeyin yoluna gireceğine dair somut kanıtları bekliyorlar.

Ethereum'un geliştirici ekibi, Ethereum kurucusu Tim Beiko (başlangıçta 19 Eylül tarihini ortaya koyan) dahil olmak üzere, bir tarih vermekten kaçınırken, yatırımcıların artık bu katalizör için en azından ellerinde bir zaman çizelgesi var. Stake edilen Ether ve Ether arasındaki farkın daralması gibi diğer olumlu faktörler, yatırımcıların bu birleşmenin üçüncü çeyreğin sonundan önce gerçekleşeceği fikrine önemli ölçüde güvendiğini gösteriyor.

Şimdi Ne Olacak

Önümüzdeki birkaç ay, bu kripto projeleri için değişken olacak biçimde şekilleniyor. Daha önce hem katalizör hem de potansiyel belirsizlik kaynakları olarak görülen bu çeşitli yükseltmeler, bir kez daha olumlu bir habermişçesine kabul ediliyor. Bu, şu anda Ethereum'un birleşmesi ve Cardano'nun Vasil sert çatalının yatırımcıların umduğu yükseliş katalizörleri olduğu anlamına geliyor olabilir.

Bununla birlikte, bu momentumun ileriye taşınıp taşınmayacağı henüz görülmedi. Bu değişene kadar, bu tür ivme odaklı rallilerin sabit kalması zor olabilir. Buna göre, yatırımcılar, bu üst düzey büyüme odaklı projelere agresif bir şekilde adım atmadan önce dikkatli olmak isteyebilirlerler.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article