Bitcoin Fiyat Analizi: 200 Haftalık Hareketli Ortalama Kapanışı!

2 years ago 97

Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’in (BTC), fiyatındaki yüksek volatilite devam ediyor. Son 24 saatte yaşanılan değer kayıpları ile Bitcoin, tarihinde ilk kez 200 haftalık hareketli ortalama'nın (WMA) altında bir kapanış yaptı. Kripto para piyasalarının üzerinde hakim olan belirsizlik ne zaman sona erecek ? Göreceli güç endeksinde (RSI) son durum ne?

Hareketli Ortalama

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimin olan Bitcoin, son 24 saat içerisindeki yaşadığı düşüş ile 19.647 dolar seviyesinin altına geriledi. Gerçekleşen değer kaybı ile kritik bir destek bölgesinin ihlal edildiği belirtiliyor. Ayrıca ard arda gelen önemli ölçüde düşüşlerin üzerine eklenen son 24 saatteki değer kaybı ile Bitcoin’in fiyatı, tarihinde ilk kez olan 200 WMA'nın altına konumlandı. Ayrıca lider kripto para birimi Bitcoin, piyasaya sürüldüğü tarihten şimdiye kadarki en düşük göreceli güç endeksine (RSI) sahip. Önde gelen kripto para piyasası takipçisi CoinMarketCap'e göre, yazı kaleme alındığında Bitcoin’in fiyatı son 24 saate %3.02 ve son yedi günde %7.91 oranında düşüş ile şu anda 19.650 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ayrıca kripto para biriminde yaşanan düşüş ivmesi nedeniyle toplam piyasa değeri şu anda yaklaşık olarak 370.041.403.137 dolar seviyelerinde.

Aşırı Satım Bölgesi

BTC/USDT paritesinin günlük grafikleri incelendiğinde RSI çizgisinin, basit hareketli ortalama (SMA) çizgisinin gerisinde kaldığı belirtiliyor. Ayrıca kripto para biriminin günlük grafiklerindeki RSI şu anda 29.34 seviyelerinde. Bu durumun dijital varlığı aşırı satım bölgesine çektiği ifade edildi. Öte yandan lider kripto para birimi Bitcoin uzman isimlere göre, şu anda üst sınırı 21.876 dolar ve alt sınırı 18.605 dolar olan bir fiyat kanalı içerisinde hareket ediyor. Ayrıca analistler yaptıkları açıklamalarında BTC/USDT paritesinin grafiklerdeki zirvesine yaklaştıkça kripto para biriminin fiyatının belirtilen alt sınıra kadar düşebileceğini belirtti.
Read Entire Article