Bitcoin Fiyat Analizi: 23 Bin Doların Üzerindeki BTC için Sırada Ne Var?

2 years ago 88

Bugünün Bitcoin fiyat analizi, yukarı yönlü momentumda yavaşlama olduğunu gösteriyor. Ancak BTC'deki alıcılar fiyatı 23 bin doların üzerinde tutmayı başardıkça, en büyük kripto paranın altında yatan yükseliş hissi artıyor. BTC, yazım sırasında günlükte yüzde 0,83 düşüşle 23 bin 180 dolardan işlem görürken, 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık yüzde 9 düşüşle 24.2 milyar dolarda. Fiyat ve hacimdeki güncel durum Bitcoin'deki güçsüz fiyat hareketini gösteriyor. Peki BTC fiyatı için sırada ne var? Gelin daha yakından bakalım.

Yukarı Yönlü İvme Devam Ediyor

Bitcoin şu anda yükselen bir kanalın içinde işlem görüyor ve günlük bazda daha yüksek tepeler ve daha yüksek dipler yapıyor. Son zamanlarda, 29 Temmuz'dan 04 Ağustos'a kadar olan dönemde Bitcoin fiyatı yukarı yönlü bir hareket yaptıktan sonra sert bir şekilde geri çekildi. Geri çekilme, bir ila iki haftadan uzun sürmeyen kısa vadeli geri dönüş anlamına gelir. Bu, düzeltici geri çekilme, bir düzeltmenin kapsamını hesaplamak için mükemmel bir araç olan yüzde 50 Fibonacci düzeltme seviyesinde durdu.

Bir önceki seansta, yüzde 50 Fib seviyesinden iyi bir yukarı yönlü hareket görüldü. Bu, daha önceki yükseliş trendinin devam ettiğini gösteren seviyelerin hala bozulmadığı ve yükselişin devam edeceğinin bir işareti olarak görülebilir. Fiyat, son dört günün üzerinde mum kapanışı yaptı ve düzeltici seviyede alım ilgisini gösteren daha düşük seviyelere yakın noktada pozitiflik gösterdi.

Daha fazla alıcının katılımı, fiyatı psikolojik 24 bin dolar seviyesine doğru itebilir. Ayrıca, kısa vadeli direnç bölgesi olan 24 bin 200 dolar seviyesinin geçilmesi 26 bin doların kapılarını açabilir. Öte yandan, fiyatın 23 bin dolar seviyesinin üzerinde kalamaması 22 bin 600 dolardaki desteğe geri dönülmesine neden olabilir. Şu anda RSI 50 seviyesinin üzerinde işlem görüyor ve bu da ortalama kazancın ortalama kayıptan daha büyük olduğunu gösteriyor. Bundan, BTC'nin yükseliş trendinde olduğu ve satın alım fırsatı sunduğu sonucuna varılabilir.

Saatlik Grafikte BTC

Saatlik grafikteki BTC fiyatı, 23 bin 655 dolardan tam olarak aynı seviyede birden fazla yükseliş kırılımı vermek üzere. Fiyat, büyük bir güç gösteren "Ters Baş ve Omuz Modeli" ile birlikte yükseliş "Bayrak ve Direk Modeli" oluşturdu. Bu modele göre, fiyat iyi hacimlerle 23 bin 655 doların üzerinde daha yüksek bir seviyede boyun çizgisini kıracak olursa, o zaman beklenen yükseliş gelebilir ve BTC fiyatı 24 bin 250 doların üzerine, hatta 24 bin 650 doların üzerine çıkabilir.

Öte yandan, 22 bin 600 dolar seviyesinin altında gelebilecek bir kırılım, yükseliş görünümünü bozabilir ve fiyat 22 bin 200 doların altına gerileyebilir. Tüm bunlarla birlikte, BTC tüm zaman dilimlerinde yükseliş görünümü sunuyor. Saatlik zaman diliminde 23 bin 650 doların üzerinde gelecek mum kapanışları alım yapmak için değerlendirilebilir.

Read Entire Article