Bitcoin Fiyat Analizi: 24 Bin Doların Altında Konsolide Olan BTC için Sırada Ne Var?

2 years ago 96

Bugünün Bitcoin fiyat analizi, yatırımcıların konsolidasyon modunda kalmaya devam ettiklerini gösteriyor. Fiyat, önceki günün yatay hareketini 23 bin 400 dolar ve 24 bin dolar aralığında genişlettiği için piyasa değerine göre en büyük kripto para nötr ile hafif bir yükseliş trendi arasında hareketine devam ediyor.

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin, yazım sırasında ABD doları karşısında 24 saatte kaydettiği yüzde 0,12 düşüşle 23 bin 889 dolardan işlem görüyor. Fiyat, 24 bin dolar seviyesinin altında konsolide oluyor ancak bu konsolidasyonun olumsuz tarafı 23 bin 700 dolar civarında sınırlanıp kalmış olması. Fiyat, gün içi en yüksek seviye olan 23 bin 978 doların üzerinde kalmayı başarabilirse en büyük kripto parada daha fazla yükseliş görülebilir.

Günlük grafikte BTC'nin fiyat analizi yapıldığında, fiyatın yükselen bir kama oluşumu içinde işlem gördüğü açıkça görülebiliyor. Yükselen bir kama, düşüş trendinin devamını işaret eden bir teknik formasyondur. Bununla birlikte fiyat, yükseliş trendini işaret eden kritik 20 günlük ve 50 günlük EMA'ların üzerindeki hareketine de devam ediyor.

Bitcoin için güçlü destek seviyesi 23 bin 400 dolar civarında yer alırken, fiyat son 24 saatte bu seviyenin üzerinde tutunmayı başardı. BTC boğaları şu anda 24 bin 400 dolar seviyesine geri dönme mücadelesi veriyor. Boğaların fiyatı bu seviyenin üzerine taşıması ve üzerinde bir günlük kapanış yapmaları halinde psikolojik seviye olan 26 bin dolar seviyesinin önü açılacak. 26 bin dolar seviyesi kama oluşumunun üst trend çizgisi ile kesişiyor olması da seviyenin önemini artırıyor.

Göstergeler Ne Diyor?

MACD göstergesi, yükseliş momentumunun orta çizginin üzerinde devam ettiğini gösteriyor. RSI (14) şu anda 59 seviyesinin yakınında işlem görüyor. Bu da piyasanın yükseliş modunda olduğu ve aşırılıktan uzak olduğunu gösteriyor. Göstergelerdeki herhangi bir artış, mevcut konsolidasyonda yükselişi güçlendirebilir.

Bitcoin'in 24 saatlik işlem hacmi yüzde 18'den fazla düşüşle 32.9 milyar dolara düştü. Öte yandan, gün için en düşük seviyesinin altına bir kırılım ayıları ticarete girmeye ikna edebilir. Bu durumda, fiyat 50 günlük EMA'yı 23 bin 191 dolara ve ardından 24 Temmuz'un en düşük seviyesi 22 bin 263 dolarda karşılayabilir.

Read Entire Article