Bitcoin Fiyatı ve Ticaret Hacmi Zirvede! Şimdi Ne Olacak?

2 years ago 102

Bitcoin uzun zaman sonra yeni bir tepe noktasına ulaşmış gibi görünüyor. 22.700 dolara ulaşmasıyla birlikte 30 günün tepesini ziyaret etti. Glassnode'a göre, Bitcoin piyasası 2022'de iki büyük yıkım olayından kurtuldu. Bu olaylara bağlı olarak her ikisi de 2011'den bu yana en büyük BTC transfer hacmini kaybettirdi.

Glassnode Açıklaması

Zincir üstü analitik firması, LUNA çöküşü ve Bitcoin'in 2017 ATH'sinin altında işlem gördüğü piyasa dökümü olarak iki olayı bildirdi. Kayıptaki toplam transfer hacminin iki olay için sırasıyla 538.000 BTC ve 480.000 BTC olduğunu kaydedildi. CryptoAnalyst ve ekonomist Alex Kruger, Haziran ortasında fiyatı 17.500 dolara düştüğünde Bitcoin'in teslim olmuş olabileceğini belirtmişti ve aynı görüşü paylaştığını söylemişti. Analist, ticaret hacimlerinin şu anda en yüksek seviyeye ulaştığının altını çizerek, önemli dipler üreten yıkımları işaret ediyor.

Alex Kruger şu açıklamayı yaptı:

Genel bir kural olarak, işlem hacmi piyasalar teslim olduğunda en yüksek seviyededir ve bu teslimiyet büyük dipler yaratır. Bu tür fiyat dipleri, piyasanın bir geri dönüş başlatması ve daha yüksek bir eğilim göstermesi için gerekli olabilir.

Bitcoin Fiyatı 22000 Dolara Yükseldi.

Kripto para piyasası, Bitcoin Pazartesi günü 22000 doların üzerine çıkarak 22700 dolar seviyesine geldi ve bir aydan fazla geçen sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum önceki birkaç haftadaki sarsıntının sona ermek üzere olabileceğine dair yatırımcılarda umut hissi yaratmış olabilir. Yazının hazırlandığı sırada, dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatı %4,35 artarak 22.253 dolara yükseldi.

Bitcoin fiyatı, 16 Haziran'dan bu yana en yüksek seviye olan 22.700 dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine ulaştı. Daha yüksek işlem gören borsalardaki yükseliş, coşkulu havaya katkıda bulundu. Özellikle Bitcoin, borsadaki ticaretle yakından ilişkili olarak kabul edilir. Hisse senetlerindeki bir kazanç, kripto para birimleri için piyasa duyarlılığını sıklıkla iyileştirir. Analistler, Bitcoin'in değerinin yaklaşık %67'sini kaybettiğinde görülen son yıkımın sonuca yaklaşıp yaklaşmadığını hala değerlendiriyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article