Bitcoin Fiyatında 30.000 Dolar için Muhtemel Senaryo!

2 years ago 98

Yatırımcılar, Bitcoin (BTC) fiyatının son birkaç haftadır 20 bin dolar bölgesinin hemen altında ve üzerinde hareket ediyor olmasından dolayı en büyük kripto paranın önümüzdeki aylarda daha yüksek seviyelere çıkıp çıkmayacağını sorgulamaya başladı.

Wyckoff Metodu

Birçok Bitcoin yatırımcısı, fiyatın düşüşe geçmeden önce geçmişteki önemli bir psikolojik seviye olan 30 bin dolara ulaşıp ulaşamayacağını sorguluyor. CoinMarketCap'in verilerine göre, Bitcoin şu anda bu fiyattan 9 bin 400 dolar altında, 20 bin 600 dolardan işlem görüyor. Dahası, Bitcoin geçen haftaya kıyasla piyasa değeri yüzde 5,02 artarak 393 milyar dolara çıkmış durumda.

Kripto para uzmanı CryptoYurii, Bitcoin'in şüpheye neden olan fiyat hareketlerinin, Eylül ayına kadar 30 bin dolara yükselebileceğini gösteren Wyckoff metodunun bir parçası olabileceğini iddia etti. Metot, önemli bir düşüşün ardından yükseliş trendi olasılığını işaret eden teknik bir göstergedir.

Bitcoin'de Wyckoff metodunda önce bir "konsolidasyon" aşaması geliyor ve ardından bir kırılım yaşanıyor. Kırılım, BTC'nin yaklaşık 30 bin dolar olan seviyeye ulaştığı anda ise fiyat hareketi büyük olasılıkla “dağıtım” aşamasında konsolide olmaya başlayacak ve ardından düşecek.

Kripto Para Topluluğunun Bitcoin Öngörüsü

28 bin 319 katılımcıdan oluşan CoinMarketCap'teki kripto para topluluğu, 31 Temmuz'a kadar BTC fiyatının 36 bin 668 dolara kadar çıkmasını bekliyor. Topluluğun 31 Ağustos'a kadar olan süreçte Bitcoin fiyatından beklentisi ise 34 bin 179 doları görmesi.

Öte yandan birçok endüstri uzmanı, Bitcoin fiyatının yılı 25 bin 473 dolarla kapatmadan önce en düşük seviye olan 13 bin 676 dolara kadar gerilemesini bekliyor. Wall Street'teki yatırımcılar ise BTC'nin 30 bin dolara çıkma ihtimalinden ziyade 10 bin dolara düşme ihtimali üzerinde duruyor.

Read Entire Article