Bitcoin Fiyatlanması İçin Olumlu Gelişme: “Tasfiyeler Geride Kaldı”

2 years ago 87

Önde gelen kripto para analisti Lyn Alden, Bitcoin'de (BTC) yaşanılan ayı sezonunu hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini bildirdi.

"Bitcoin'de Tasfiyeler Geride Kaldı"

Hard Money podcast'inde bir röportaja katılan Lyn Alden, lider kripto para birimi Bitcoin'in toplu tasfiyelerin durma noktasına geldiğinde toparlanma yolunda ilerleyebileceğini öne sürdü. Makro stratejist Lyn Alden konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

 “Bitcoin’de yaşanan düşüşlerin ardından yatırımcılar tarafından peş peşe gelen hızlı satışlar ve tasfiyelerin geride kaldığını düşünüyorum. Bu kripto para biriminin fiyatlanmasında iyi bir gösterge.”

Bununla birlikte Lyn Alden, lider kripto para biriminde yeni düşüşlerin yaşanabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Şu anda makro açıdan çok fazla yükseliş katalizörü yok ve bu nedenle fiyatta daha fazla aşağı yönlü hareketler olacağını göz ardı edemem. Ancak Bitcoin'in tarihine baktığımızda, bir tür derin değer bölgesindeyiz… Makro durum bu kadar belirsiz olduğu sürece, yatırımcıların daha fazla aşağı yönlü hareketi dışlamaması gerektiğini düşünüyorum.”

Enflasyon İle Mücadele

Öte yandan kıdemli analist Lyn Alden, Bitcoin'in belirli bir tür enflasyona karşı güçlü bir koruma görevi gördüğünü ileri sürerek konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı:

“Birçok enflasyon türü var. Bunlardan iki tanesi parasal enflasyon ve fiyat enflasyonu. Küresel piyasalarda en çok etkili olan enflasyon türü belirttiğim türler. Enflasyonlardan kaçış olarak Bitcoin çok iyi bir örnek.  Küresel ekonomilerde para arzı büyüme miktarında önemli ölçüde azalma elde etmeye başladık. Fed ve diğer bazı merkez bankaları bu duruma karşın gerçekleşen fiyat enflasyonunu geri itmeye çalıştığını görmeye başladınız. İşte bu konuda Bitcoin ve diğer birçok kripto para birimi yaşanılan mücadelede önemli rol oynamaya başladı. Bu sebeple Bitcoin'in parasal enflasyona karşı yararlı bir önlem olduğunu söyleyebilirim.”

Read Entire Article