Bitcoin, Haftalık Kapanışa Günler Kala Yeniden Kritik Fiyat Seviyelerine Geriledi!

2 years ago 114

ABD’de enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte volatilitesi yüksek fiyat hareketleri kaydeden Bitcoin, bir kez daha 45.800 dolar direncinden reddedilerek 43.000 dolar fiyat seviyelerine geriledi. Ethereum da kaydettiği aşağı yönlü fiyat hareketlerinin ardından 3.060 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bitcoin’deki Yüksek Volatilite

ABD’de son 40 yılın rekor enflasyon oranının açıklanması ile 45.000 dolar fiyat seviyelerinden 43.000 dolar fiyat seviyelerine gerileyen Bitcoin, saatler içerisinde yaşadığı değer kayıplarını telafi ederek yeniden yönünü yukarı çevirdi. Ancak Bitcoin’in yönünü yukarı çevirmesi ve 45.800 dolar fiyat seviyelerine ulaşmasına karşın kritik direnç seviyeleri aşılamadı ve lider kripto para birimi yeniden 43.000 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi.

Coinglass verilerine göre, piyasadaki yüksek volatilite ile birlikte son 24 saatlik zaman diliminde toplamda 276 milyon dolarlık short ve long pozisyon likide oldu.

Piyasadaki Yön Belirsizliği

Bir taraftan yükselen enflasyon, bir taraftan FED‘in faiz arttırımına yönelik verdiği sinyaller ve bir yandan da ABD’deki kripto regülasyonları olmak üzere son dönemlerdeki önemli gelişmeler ile birlikte Bitcoin, piyasaya net bir yön çizemedi ve volatilitesi oldukça yüksek fiyat hareketleri kaydetti. Bitcoin, son bir haftalık zaman diliminde önemli yükseliş hareketleri kaydetse de henüz kritik fiyat seviyelerinin üzerinde kalıcı olmayı başaramadı.

Son günlerdeki yükseliş eğilimi ile birlikte yönünü yeniden yukarı çeviren Ethereum da 3.200 dolar direncinden reddedilerek 3.060 dolat fiyat seviyelerine geriledi. Piyasadaki çoğu kripto varlık, Bitcoin’deki değer kaybı ile aşağı yönlü fiyat hareketleri kaydetmeye başladı.

Read Entire Article