Bitcoin Hash Oranı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti! Bu BTC İçin Ne İfade Ediyor?

2 years ago 149
Bitcoin Hash Oranı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti! Bu BTC İçin Ne İfade Ediyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ağı, 12 Şubat 2022 itibarıyla tüm zamanların en yüksek değeri olan 248.11 milyon TH/s ile yeni bir hash oranı kaydetti ve büyüyen bir küresel BTC madencileri ağı aracılığıyla merkezi olmayan ekosistemi daha da güvence altına aldı.

Bitcoin Ağ Hash Oranı ATH Yaptı

Bitcoin ağının zorluğu, işlemlerin onaylanması ve BTC madenciliği zorluğuyla bağlantılı olan genel hesaplama gücü tarafından belirlenir. Hash oranı, bir madencinin bilgisayar ekipmanının bir işlemi onaylamak için ihtiyaç duyduğu bilgi işlem gücüyle ilişkilidir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi, Bitcoin ağ hash oranı sadece bir günde %31,69 artarak 188,40 EH/s’den 248,11 EH/s’ye yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Bununla birlikte, Bitcoin ağının hash oranı geçtiğimiz yıla göre büyük bir artış kaydetti ve %54,33 yükseldi.

Daha önce, Çin’in kripto madenciliği ve ticaretine yönelik kapsamlı yasağı, Asya ülkesi Haziran 2021’e kadar toplam Bitcoin madenciliği hash oranının %34,25’ine katkıda bulunduğundan, Bitcoin ağının güvenliği konusunda endişelere yol açmıştı.

Madenciler sonunda diğer kripto dostu ülkelere sığınırken, Bitcoin ağı keskin bir iyileşme gördü. Bunun beraberinde ise Bitcoin ağ hash oranı sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’deki Madenciler %35 Katkı Sağlıyor

Öte yandan ABD’de ikamet eden kripto para madencileri, Bitcoin (BTC) ağının küresel hash oranı açısından %35,4 ile en yüksek katkıyı sağlıyor.

Ocak ayında yayınlanan ve Bitcoin hash oranını konu alan bir rapor, kripto para sektöründeki yatırımcıların BTC hash oranının büyümeye devam edeceğine inandığı sonucuna vardı.

Bununla birlikte endüstri uzmanları konuya yönelik yaptığı açıklamalarda Bitcoin ağının her zamankinden daha güçlü hale geldiğine de dikkat çekti.

Core Scientific’in kurucu ortağı ve CEO’su Michael Levitt, yaptığı açıklamada, BTC küresel hash oranının agresif bir hızda büyümeye devam etmesini beklediğini söyledi. Bununla birlikte, bu büyümenin, şu anda inşa edilen altyapının başarısı ile birlikte ilerleyen Bitcoin fiyatına bağlı olduğunu belirtti.

Bu Ne İfade Ediyor?

Bitcoin ağ hash oranında yaşanan değişikliklerin Bitcoin fiyatı ile ilişkili olduğu belirtiliyor. Öyle ki Hash oranında yaşana artış, genellikle Bitcoin fiyatındaki yükseliş beklentisiyle ilişkilendiriliyor.

Kripto para analistleri, hem 2013 hem de 2016 boğa piyasalarında hash oranında yaşanan artışın beraberinde madencilik zorluğunun da arttığını tespit etti.

Ancak Bitcoin ağ hash oranında yaşanan bu artışı, Bitcoin’in nasıl bir performans göstereceğine yönelik bir gösterge olarak almak pek doğru bir hareket olmayacaktır.

Read Entire Article