Bitcoin’i (BTC) Tir Tir Titreten Gelişmede Vakit Daralıyor!

2 years ago 91

Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox, 2014 yılında karşı karşıya kaldığı hack saldırısında yaklaşık 850 bin Bitcoin kaybetti. Saldırıdan etkilenen alacaklılara fonlarının bir kısmının ayın sonuna doğru ödenmeye başlanacağı açıklandı. Bu açıklamanın yapılmasıyla Bitcoin'in fiyatındaki yükselişle ortalığı saran toz pembe bulutlar kısmen dağıldı ve korku duvarının yeniden örülmeye başlandığı görüldü. Peki neler olacak? Alacaklılara verilecek BTC'ler fiyatı etkileyebilir mi?

Bitcoin'in Kaderini Belirleyebilir mi?

Edinilen bilgilere göre, davayı denetleyen Mt. Gox mütevelli heyeti, bir miktar BTC borcu için geri ödeme yapmaya hazırlandıklarını duyurdu. Geri ödeme, 2021'de onaylanan ve 'rehabilitasyon planı' adı verilen yeniden ödeme sisteminin yerine getirilmesi için yapılacak. Yatırımcılar ve trader'lar yapılacak geri ödemenin potansiyel olarak Bitcoin piyasalarında bir satış baskısına neden olabileceği ve Bitcoin fiyatını düşürebileceğine inanıyor.

Şirketin mütevelli heyeti, alacaklılara olan borçların kapatılması için 'erkenden toplu ödeme' teklifinde bulundu ki bu teklifin Bitcoin fiyatı üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip olduğu belirtiliyor. Borsanın alacaklıları artık bu teklifi kabul etme veya reddetme hakkına sahip. Ancak uzmanlar, bazı alacaklıların gelecekte daha fazla fonun geri kazanılacağı umuduyla bu teklifi reddedebileceği görüşünde. Bitcoin fiyatını çevreleyen FUD'un güçlenmesi için alacaklıların erken geri ödeme seçeneğini tercih etmeleri gerekiyor. Bu, BTC borçlarının tamamının geri ödenmesi anlamına geliyor. Böyle bir tabloda, Bitcoin fiyatı üzerinde potansiyel bir satış baskısı görülebilir.

Bu arada, alacaklıların zararlarının karşılanması için seçebilecekleri iki seçeneği bulunuyor. İlk seçenek yerel para biriminde ödeme yapılması. Bu seçenek ile geri ödeme BTC, BCH veya Japon yeni kombinasyonunda yapılacak. İkinci seçenek ise mütevelli heyetinin dijital varlıkları nakde çevirmesine izin vermek.

Fiyatı Ne Kadar Etkileyebilir?

Tüm bunlarla birlikte Bitcoin fiyatı üzerinde bir satış baskısının oluşması için alacaklıların tamamının erken ödeme seçeneğini tercih etmesi lazım. Ayrıca, Mt. Gox'a gerçekleştirilen hack saldırısında 850 bin BTC'nin tamamının kurtarılamadığını not etmek gerekiyor. Çalınan BTC'lerin yaklaşık 140 bini kurtarıldı ve alacaklılara bu miktar üzerinde geri ödeme yapılacak.

Verilere göre 140 bin BTC, kümülatif günlük borsa hacimlerinin sadece yüzde 8'ine karşılık geliyor. Bu, piyasalara kıyasla istatistiksel olarak minimum seviye ve bu oran Mt. Gox alacaklılarının yapacakları satışların Bitcoin fiyatını etkileme potansiyelinin oldukça düşük olduğunu gösteriyor.

Bitcoin, Pazartesi günü 25 bin dolarlık fiyat seviyesini kırmaya çalışsa da başarılı olamadı ve yönünü aşağı çevirdi. BTC aynı gün 24 dolar fiyat seviyesine düştü ve yazım sırasında ise 24 bin dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article