Bitcoin İçin Bu Seviye Kritik! Düşüşün Durması İçin Ne Gerekiyor?

2 years ago 90

Bitcoin (BTC), düzeltici bir modelin direnç çizgisi tarafından 25.000 dolar seviyesinde reddedildi ve şu anda destek noktası bulmaya çalışıyormuş gibi görünüyor.

Bitcoin, 18 Haziran'dan bu yana artan bir paralel kanal içinde hareketini sürdürüyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerebiliyor. Bu durum, buna bağlı olarak bir sorunun muhtemel olabileceği anlamına geliyor olabilir. Kanal içerisindeki aşırı örtüşme de bu olasılığı destekliyor olabilir.

Bitcoin, 30 Temmuz ve 15 Ağustos'ta iki başarısız direnci kırma girişiminde bulundu. Bu girişimler aynı zamanda altı saatlik RSI'da düşüş eğilimi ile birleşmiş gibi görünüyor. Bitcoin, gerçekleştirmeye çalıştığı son denemeden bu yana düşüşünü sürdürüyor ve şimdi 18 Hazıran'dan beri içerisinde bulunduğu kanalın destek çizgisine yaklaşıyor.

Bu destek hattında oluşabilecek aşağı yönlü kırılım, BTC'yi, kanalın 21.000 dolarda bulunan veya daha düşük seviyelerde olan destek hattına indirebilir.

BTC Dalga Sayısı Analizi

İlk potansiyel dalga sayısı, BTC'nin beş dalgalı bir yukarı hareketin üçüncü dalgasında olduğunu gösteriyor. Alt dalga sayısı sarı renkte gösterilir ve fiyatın üçüncü dalgada olduğunu gösterir. Doğruysa, bu 1-2/1-2 dalga oluşumu yaratabilir. Bu, yakın gelecekte yukarı yönlü bir hareketin başlamasına yardımcı olabilir.

Sayımın doğru kalması için Bitcoin, orijinal 1-2 eğiminin üzerinde tutunmalı ve yükselen direnç çizgisinin (siyah) üzerine çıkmalı.

Alternatif Sayı

Alternatif kısa vadeli sayım, 18 Haziran'dan bu yana gerçekleşen tüm yukarı yönlü hareketin önde gelen bir köşegenin parçası olduğunu, dolayısıyla yükselen kamanın şekli olduğunu gösteriyor. Bu durumda, yukarı hareketin devam etmesinden önce, takozdan bir kırılma ve ardından 20.500 dolar ile 21.400 dolardan 0.5-0.618 Fib seviyesine geri çekilme, destek seviyelerine doğru bir düşüş beklenebilir.

Sonuç olarak, hem kısa vadeli sayımlar hem de en olası uzun vadeli dalga sayımı, zaten bir dibe ulaşıldığını gösteriyor olabilir ama piyasanın hareketliliği ve haber akışı her gün karşımıza yeni durumlar çıkartmaya devam edebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article