Bitcoin İçin Korkutan Senaryo: Bu 3 Şey Fiyatı Aşağıya Çekebilir!

1 year ago 69

Uzun bir aradan sonra, Bitcoin (BTC) fiyatı aşağı yönlü bir hareket olmaksızın sürekli olarak güçlü yükseliş belirtileri gösteriyor. Bununla birlikte, özellikle mevcut ayı piyasası senaryosunda Bitcoin fiyatında bir düşüş her zaman köşede bekliyor olabilir. Mevcut aralıkta, en iyi kripto para birimi yaklaşık %9'luk etkileyici bir haftalık kazanç sağladı.

Bununla birlikte, bazı zincirleme göstergeler kısa vadede olası bir Bitcoin fiyat düşüşüne işaret ediyor olabilir. Öte yandan, BTC yatırımcılarının bir kısmı bu ralli ile bir boğa koşusunun başlamasını umuyor.

BTC Fiyatı Yakında Düşer mi?

BTC, 21.400 dolar seviyesinde borsalarda büyük alım emirlerine sahip durumda. Bu, piyasanın bu seviyede yerel bir zirve ve sonrasında bir fiyat düşüşü beklediğinin potansiyel bir işareti olabilir. Ayrıca, büyük yatırımcılar bir fiyat düşüşü olursa kâr elde etmek için kısa pozisyonlar açmak istiyor olabilir.

Crypto Quant verilerine göre, kısa bir süre içinde borsalara büyük miktarlarda Bitcoin transferi oldu. Bugün borsalara ortalama üzerinde BTC girişi hakkında iki uyarı tetiklendi. İlki ortalama 21 BTC idi. İkincisi ise 17 BTC idi.

Genel olarak, mevcut senaryoda BTC açısından yüksek sermaye akışı var. Bu, BTC türevleri piyasasındaki artan açık ilgiden anlaşılmakta. Ayrıca, kısa pozisyon açmak isteyen yatırımcıların potansiyel bir işareti olarak, son zamanlarda borsalara stablecoinler de gönderildi. Yatırımcıların bir fiyat düzeltmesi olasılığından yararlanmak istemesi de mümkün olabilir.

Gelecek Hafta Yeni Aylık En Yüksek Seviye?

Fiyat takip platformu CoinMarketCap'e göre, BTC fiyatı son 24 saatte %1,91 artışla 20.880 dolar seviyesinde bulunuyor. Cumartesi günü BTC, aylık en yüksek seviyesi olan 21.000 dolara ulaştı ve bu da aylık en düşük seviye olan 18.400 dolardan yaklaşık %14 artış anlamına geliyor.

En büyük kripto para biriminin hafta sonundan önce 21.000 dolar seviyesini aşıp aşmayacağı henüz belli değil. Bu, Bitcoin'in son zamanlarda uzun süreli yatay hareketin ardından yeni bir aylık en yüksek seviyeye ulaşacağı anlamına geliyor olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article