Bitcoin İçin Kritik Seviye Açıklandı! Stratejistten Önemli Uyarı Geldi!

2 years ago 93

Bitcoin (BTC), 20.000 doların altında işlem görmeye devam ederken, önde gelen bir analist kalıcı bir toparlanma için gerekli olan kritik destek seviyesine dikkat çekti.

Bu Seviye Acilen Geri Alınmalı!

Kripto para piyasasındaki sert düzeltme devam ederken, Bitcoin (BTC), yine 20.000 doların altında işlem görüyor. Bu yıl Bitcoin fiyatındaki devasa düşüşün ardından Elon Musk'ın şirketi Tesla Bitcoin yatırımlarında 440 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşıyor. Tesla, Şubat 2021'de Bitcoin'e 1.5 milyar dolar yatırdı. Tesla, geçen yıl satış yapmasına rağmen, hala BTC'lerinin çoğunu elinde tutuyor. Şirket, Bitcoin yatırımlarını üç ay önce 1,2 milyar dolar olarak değerlendirdi. Bu, firmanın Bitcoin yatırımlarının son üç ayda %33 değer kaybettiğini gösteriyor. Tesla, yatırımının yanı sıra sınırlı bir süre için Bitcoin ile ödemeleri de kabul etmeye başlamıştı. Musk sonunda, Bitcoin madenciliği ile ilgili çevresel sorunlar olduğunu iddia ederek bu kararı iptal etmişti. Kurumsal yatırımcı Bitcoin'den uzaklaşmaya devam ederken, analistler de BTC'deki düşüşün derinleşip deinleşmeyeceği konusunda birçok teori ortaya atıyor.

Bitcoin, an itibariyle 19.133 dolardan işlem görüyor. Daha önce de belirtildiği gibi, Bitcoin 19.100 dolarda baskı altında. Önde gelen analitlerden Ali Martinez, 16.350 dolara düşmesini önlemek için BTC'nin 19.500 doları destek olarak mümkün olduğunca çabuk geri alması gerektiğini ortaya koyuyor. Bitcoin 19.600 doların üzerinde kapanışı yapmayı başarırsa, 22.000 dolara doğru ivme kazanabilir. Analistler, BTC'nin direnç ve destek seviyelerine odaklanırken makroekonomik şartlar belirleyici unsur olmaya devam ediyor. Fed'in faiz artırımları ve yüksek enflasyon ile mücadele kripto para piyasasına büyük darbe vurdu.

ABD'nin Gündeminde Resesyon Var

Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin  ve hisse senetleri büyük darbe aldı. Fed, bu hafta yaptığı açıklamalarda mevcut para politikasını devam ettireceğinin sinyallerini verirken yüksek enflasyonu en büyük tehdit olarak nitelendirdi.

ABD’nin gündeminde ise resesyon riski var. Yavaşlayan ekonomik büyüme konusunda endişeler artarken, birçok kurum resesyon tehlikesini dile getirdi. Enerji fiyatları yüksek seyrederken, Rusya ve Batı arasındaki gerginlik giderek daha da derinleşiyor. Bu bağlamda, Bitcoin fiyatı daha da düşük seviyelere gerileyebilir.

Read Entire Article