Bitcoin’in (BTC) Fiyat Hareketi Hakkında Uzman Görüşler!

2 years ago 96

Lider kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) fiyatında uzun süredir devam eden düşüşün ardından bazı uzman isimler çeşitli değerlendirmelerde bulundu. İşte kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin hakkındaki görüşler!

Uzman Görüşler

Popüler analist Altcoin Sherpa Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarında, mevcut piyasa koşullarında Bitcoin'in yaşadığı zorlu sürecin 2022'nin büyük bir kısmında devam edeceğini belirtti. Altcoin Sherpa paylaşımında şunları söyledi:

“Bitcoin’in dip seviyelerinin gelmesi aylar sürebilir. Bu seviyeleri görmek için henüz çok erken Uzun bir ayı piyasası olacağını düşünüyorum.“

Bununla birlikte bir diğer uzman isim Rekt Capital, Bitcoin'de henüz makro düşüşler yaşanmadığını öne sürdü. Ayrıca bir blockchain veri analiz firması olan Glassnode’un on-chain analisti Checkmate yaptığı açıklamaların şu ifadelere yer verdi:

“Uzun sürecek olan ayı piyasasında cüzdanınızda mevcut olan Bitcoin’leri rafa kaldırın.“

Bitcoin Hacmi

Lider kripto para birimi Bitcoin’in hacminin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yükseliş göstermesi durumunda bu olumsuz düşüncelerin savunduğu uzun dönemin nispeten kısalacağı görüşleri hakim. Ayrıca ünlü kripto para analisti Alex Krueger aynı gün içerisinde Twitter üzerinde yaptığı paylaşımında, amiral gemisi Bitcoin’in hacmi hakkında şunları söyledi:

"Genel bir kural olarak şunları söyleyebilirim, işlem hacmi piyasalar teslim olduğunda en yüksek seviyededir. Geçtiğimiz ay içerisinde Bitcoin’in mevcut hacmi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı."

Ayrıca 2018 ayı piyasasında tüm zamanların en yüksek Bitcoin hacmi, dip fiyat seviyelerinden birkaç hafta önce gerçekleşti. Aynı durum mevcut ayı piyasasında gerçekleşecek olursa yükseliş trendi için belirtildiği gibi çok uzak tarihler beklenmeyeceği öne sürüldü. Aynı konu hakkında geçtiğimiz günlerde görüşlerini bildiren Rekt Capital, 2018 ayı piyasasında yaşanan bu durum ile mevcut koşulların benzer olabileceğine dikkat çekti.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 19.176 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 
Read Entire Article