Bitcoin’in Buna İhtiyacı Var! Kripto Paralarda Yükseliş Bitti Mi?

1 year ago 64

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 20.365 dolarda bulunuyor. ETH ise 1.600 doların altına düştü. Birkaç gündür kripto para yatırımcıların ve özellikle meme tokenlerle ilgilenenlerin yüzü fazlasıyla gülüyordu. Ancak bugün ABD piyasalarının negatif açılışıyla birlikte Bitcoin yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Peki kripto paralarda yükseliş artık bitti mi? Yatırımcıları neler bekliyor?

Bitcoin Neden Yükselmiyor?

Kripto piyasasındaki son iki haftalık toparlanmanın ortasında, Bitcoin fiyatı haftalık 20.340 dolarlık direnci aşmayı başardı. Ancak, bu rallinin ardından fiyat yanal olarak yürümeye başladı ve yeni elde edilen desteğin üzerinde kalmaya çalıştı. Dahası, bu yeniden test aşaması son beş gündür devam ediyor ve fiyat hala 21000 ila 20300 dolar arasında sallanıyor. Bugün Bitcoin fiyatı, gün içi %1,4 kayıpla 20.300 bölgesinde bulunuyor.

Dahası, bu küçük konsolidasyon, yükseliş ivmesi geri gelmeden önce geçici bir duraklama gibi görünüyor. Bu nedenle, 21.000 doların üzerinde bir günlük mum kapanışı, yükseliş eğiliminin yeniden başladığını işaret edecek ve fiyatı 22.000 dolara taşıyacaktır. Ancak 20.340 dolar altında kapanışların görülmesi umutları suya düşürecek.

Kripto Paralarda Yükseliş Bitti Mi?

Birkaç gündür yaptığımız uyarıda Fed toplantıları öncesinde genellikle piyasanın düşüş eğiliminde olduğunu söylemiştik. Fed büyük ihtimalle 75bp faiz artışı açıklayacak. Ancak önemli olan saat 21:30’da Fed Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalardır. Son GSYİH verisi bize teknik resesyonun geride kaldığını söylüyor. Enflasyon ise henüz istenilen seviyeye ulaşmış değil. Fakat şirketler tarafından açıklanan bilançoların bir kısmı ekonomide başlayan sıkıntının öncü sinyalleri.

Fed eğer agresif faiz artışlarının ekonomiye daha fazla zarar vermemesi için en azından söylemlerini yumuşatırsa kripto paralarda yükseliş devam edebilir. Önden yüklenen faizler birkaç yılda bu seviyelere gelmesi gerekirken aylar içinde bugünkü olduğu noktaya ulaştı.

Bazı Fed üyelerinin aşırı hızlı artırılan oranlardan rahatsız olduğuna dair bir sızıntı yakın zamanda WSJ üzerinden paylaşıldı. Umalım ki durum bu şekilde olsun.

Dolar endeksi güne 111,56 seviyesinde devam ediyor ve ABD hisse senedi piyasaları %1’in altında düşüşle negatif görünümünü sürdürüyor.

Read Entire Article