Bitcoin’in Mucidi Satoshi Nakamoto için Şok Eden İddia!

2 years ago 76

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett, yakın tarihli bir tweet'inde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) eski başkanının ve ünlü girişim kapitalisti Tim Draper'ın Bitcoin anonim mucidi Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğini bildiğini iddia etti.

Sahte Satoshi Şoku

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett, SEC'in eski başkanı Bill Hinman'ın günlük programını gösteren halka açık takviminin bir kopyasını ele geçirdikten sonra söz konusu sansasyonel varsayımı yaptı. Gerçekten de SEC'in eski başkanı Hinman'ın Valerie Szczepanik tarafından düzenlenen bir toplantıda sahte Satoshi Nakamoto ve Tim Draper ile görüşme yaptığı görülüyor.

Gizemin çözüldüğü yönündeki iddialara rağmen 23 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen toplantının bir sır olmadığının altını çizmek gerekiyor. Öte yandan Draper, toplantıdan üç gün sonra, 26 Ağustos 2017 tarihinde Bitcoin'in anonim mucidi olduğunu iddia eden sahte bir Satoshi Nakamoto tarafından hedef alındığını belirttiği bir tweet atarak, vaktinin çoğunu boşa harcamış olmasından şikayet etmişti.

Terrett'in tweet'inden kısa bir süre sonra The Verge, toplantıyla ilgili bazı ayrıntıları paylaştı. Draper ve "sahte Satoshi" görünüşe göre yeni bir ilk para teklifini (ICO) görüşmek için bir araya gelmişlerdi. The Verge, sahte Satoshi'nin potansiyel yatırımcıları ilk ve en büyük kripto parayı kurduğuna ikna etmeye çalışırken bir SEC üyesinin sahte Satoshi ile Japonca konuşmaya çalıştığını iddia etti.

SEC Sessizliğini Koruyor

O dönem SEC tarafından konuya ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmadı ancak yakın zaman önce yayınlanan takvim sahte Satoshi ile görüşe yapıldığını doğruluyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, SEC yetkililerinin açık bir şekilde bir dolandırıcıyla görüştüklerini fark edip etmedikleri belirsizliğini koruyor.

Her şeye rağmen lider ve en büyük kripto para Bitcoin'in mucidinin kimliği ortaya çıkarılabilmiş değil. Birçoğuna göre Satoshi Nakamoto'nun kimliğinin önündeki sır perdesi hiçbir şekilde aralanamayacak.

Read Entire Article