Bitcoin’in Yükseliş Hareketinde Önemli Rol Oynayan Kritik Seviyeler!

2 years ago 98

Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin (BTC) son yedi gün içerisinde %15 oranına varan artış kaydetti. Kripto paralar ile ilgili hisse senetleri, yaşanan küçük çaplı ralli ile ciddi anlamda değer kazandı.

Bitcoin'de Kilit Seviyeler

Lider kripto para birimi Bitcoin uzun süredir devam eden düşüş ivmesinin etkisinden kurtulmaya çalışırken, son yedi gün içerisinde yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Gelen başarı ile birlikte kripto para piyasasına olan güvenin bir nebze olsun yeniden oluştuğu düşünülüyor. Kripto para biriminin yükselişinin devam etmesi konusunda açıklamalarda bulunan kıdemli analist bazı kilit seviyeleri takipçileriyle paylaştı.

20 Temmuz tarihinde GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou, lider kripto para birimi Bitcoin’de yaşanan yükselişin devam edebilmesi için bazı gerekli şartları öne sürerek şunları söyledi:

Rallinin devam etmesi için boğalar, fiyatın 20 günlük hareketli ortalama ile kesişen 21.500 dolar seviyesinin üzerinde tutunması gerekiyor. Bu Bitcoin için oldukça önemli bir seviye.

Bitcoin Madencileri Şirketinde Büyüme

Öte yandan uzun süredir devam eden kripto kışı etkisini azaltmaya başlamasıyla birlikte Blockchain teknolojisinin temel unsularından biri olan Bitcoin madencileri rahat bir nefes aldı. Bitcoin madenciliği sektöründe önde gelen Riot Blockchain Inc. ve Marathon Digital Holdings Inc. son beş günde sırasıyla %44,44 ve %64,95 oranında değer kazandı.

Bunlara ek olarak piyasalarda yaşanan kazançlar ile birlikte kripto para korku ve açgözlülük endeksi 73 gün içerisinde ilk kez “aşırı korku” seviyesinden “korkuya” geçti. Bu durum kripto para piyasalarına güvenin yeniden oluşması aşamasında önemli bir adım. Belirtilen iki madencilik şirketinin başarısı, lider kripto para birimi Bitcoin’in yukarı yönlü hareketinin devam etmesi durumunda daha iyi konumlara geleceği düşünülüyor.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği yukarı yönlü hareketinin neticesinde 23.215 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article