Bitcoin Kaç Dolar? Ethereum ve XRP Fiyat Grafikleri!

2 years ago 106

Kripto para birimleri hafta sonuna düşüş hamleleri ile başladı. Ancak yine de grafiklerde bazı önemli seviyelerin hala tutulduğu görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) fiyatlarında son durumlara ve önemli seviyeler bir bakalım…

Bitcoin’de Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin yazının kaleme alındığı an itibari ile 38.590 dolar bandında işlem görüyor. Son 24 saat içinde yaklaşık olarak %2,5 değer kaybeden BTC, son 1 ayda da %17’nin üzerinde düşüş yaşamış oldu.

Analistlere göre Bitcoin’deki düşüş küresel alanda yaşanan gerilimlerin yanı sıra hisse senetleri ve teknoloji hisseleri ile BTC’nin korele şekilde ilerliyor olmasına bağlı olabilir. Buna ek olarak bazı analistler BTC fiyatının yukarı yönlü bir hamle yapabilmesi için doların güç kaybetmesi gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca BTC’nin hisse senetleri ile bağlantısını koparmasının da bir ralli başlatabileceği ifade ediliyor.

Ethereum Fiyat Grafiği

Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunda bulunan ETH, yazının kaleme alındığı an itibari ile 2.829 dolardan işlem görüyor. BTC fiyatlarını takip eden ETH, son 24 saat içinde yaklaşık olarak %3,5 düşüş kaydetmiş oldu.

Analistlere göre ETH’nin güncellemesini tamamlaması ile kripto para fiyatlarında yukarı yönlü hamleler görülecek. Ancak bunun için hala ETH’nin önünde uzun bir yol var ve güncellemelerin yapılacağı tarihlerin ertelenecek olması ETH’u olumsuz etkileyebilir.

Buna ek olarak bilindiği gibi ETH çoğu zaman Bitcoin fiyatı ile hareket ediyor ve BTC’nin yukarı yönlü bir hamle yapması ETH fiyatını da yukarı çekebilir.

XRP Fiyat Grafiği

Piyasa değeri bakımından en büyük 7. kripto para konumunda bulunan XRP, yazının kaleme alındığı an itibari ile 0,62 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde yaklaşık olarak %3 gerileme kaydeden XRP, son 1 ayda da %28 düşüş yaşadı.

XRP fiyatı şu anda hem genel kripto para piyasasına hem de dava sürecine bağlı bir şekilde ilerliyor. Zaten 2021 yılında yaşanan ralli sırasında da dava süreci sebebi ile XRP fiyatı baskılanmış ve kripto para birimi yeni bir rekora imza atamamıştı. Dolayısıyla analistler dava sürecinin sonuçlanması ile XRP’nin yönünün belli olacağını düşünüyor. Ancak dava süreci bazı uzmanlara göre 2023 yılına kadar uzayabilir.

Read Entire Article