Bitcoin Kritik Dönüm Noktasında: 3 Analist Ralli İçin Olmazsa Olmaz Şartı Açıkladı

2 years ago 84

Bitcoin (BTC) 200 haftalık hareketli ortalamanın üzerinde toparlanırken, FOMO yükseliyor. Uzun bir süredir Bitcoin ile yüksek korelasyonda olan hisse senedi piyasası da ivme kazandı.

FOMO, Yükseliyor!

Kripto para piyasasındaki yükseliş, 75 baz puanlık bir faiz artışını destekleyen ve resesyon korkularını azaltan Fed'in açıklamalarından sonra geldi. Bu arada, ABD borsası, kurumsal kazanç raporlarının açıklanmasından sonra yükseldi. Dow 750 puandan fazla, Nasdaq %3.11 ve S&P 500 ise %2.76 artış kaydetti. Kripto piyasasında ve küresel borsalarda, özellikle ABD hisse senedi piyasasındaki toparlanma, yatırımcılar arasında FOMO'yu harekete geçirdi. Google ve sosyal medya platformlarında trend olan “FOMO” kelimesi yatırımcıların piyasalara para yatırmasını sağlıyor.

Kripto para piyasası, Federal Rezerv yetkililerinin Temmuz sonu FOMC toplantısında 100 baz puanlık bir artış olasılığını reddetmesinin ardından bu hafta büyük bir toparlanmaya tanık oluyor. Ayrıca, Eylül ortasında Birleştirme güncellemesinin hayata geçeceğini açıklayan Ethereum geliştiricileri de piyasadaki yükseliş ivmesini destekledi. Uzmanlara göre, bu veriler ışığında resesyon da olasılığı azalıyor. Bitcoin, bu hafta %25 artarken, Ethereum (ETH) ise  %50 oranında yükseldi. Aslında, birçok trader ve analist, piyasanın dip seviyelerini gördğüne inanıyor. Ayrıca, Kripto Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi önemli ölçüde yükseldi ve Nisan ayından bu yana ilk kez 31'e ulaştı. Bu durum, yatırımcıların yeniden piyasaya yönelebileceğine işaret ediyor.

Bitcoin, Bu Seviyeyi Tutmalı

PlanB, Rekt Capital ve Michaël van de Poppe önde gelen analitler daha önce Bitcoin'in 22.800 seviyesinin üzerinde kalması durumunda rallisini onaylayacağını belirtmişti. Bitcoin fiyatı ay sonunda 22.800 doların üzerinde kapanırsa, BTC 28.000 doların üzerine çıkabilir. Bitcoin fiyatı şu anda 200-WMA'nın üzerine çıktı ve şu anda bir günde %9 artışla 23.462 dolardan işlem görüyor. Bu arada, Ethereum son 24 saatte %4 artışla 1500 dolar seviyesinin üzerinde sabitlendi.

Zincir üstü analitik platformu Santiment'e göre, Bitcoin 23.6 bin doların üzerine çıktıkça FOMO yükseliyor. Ayrıca, BTC uzun ve kısa pozisyon oranı, Mayıs ayının başından bu yana en yüksek seviyesinde. FOMO'nun ortasında, balinalar ve kurumlar kazanç elde etmeye çalışırken yatırımcılar kar rezervasyonu konusunda temkinli kaldılar. BitInfoCharts verilerine göre, bir Bitcoin balinası son iki günde 60 binden fazla Bitcoin sattı. Ayrıca Grayscale, son raporunda, ayı piyasasının 5-6 ay içinde sona erebileceğini ortaya koydu.

Read Entire Article