Bitcoin Kritik Dönüm Noktasında: Analist Ralli İçin Olmazsa Olmaz Şartı Açıkladı

2 years ago 111

Bitcoin (BTC) yeniden ivme kazanmaya çalışırken, güncel veriler  işlerin henüz rayına oturmadığına işaret ediyor.

Coinbase: Bireysel Yatırımcı, Ortada Yok

Kurumsal yatırımcılar, son birkaç hafta içinde piyasaya geri döndü. Ancak, bireysel yatırımcıların çoğunluğu bu noktada piyasaya yeniden adım atma konusunda tereddütlü. Kabus gibi geçen ikinci çeyreğin ardından Bitcoin, Ethereum (ETH) ve diğer altcoin'ler son 45 gün içinde önemli ölçüde toparlanmayı başardı. BTC, bu süreçte %25 değer kazanırken, ETH ve diğer kripto para birimleri kısa sürede %80 ila 100 arasında artış kaydetti. Bitcoin'de meydana son rallide kurumsal yatırım büyük rol oynadı. Yatırım şirketi BlackRock, ABD’de yer alan kurumsal müşterilerin spot Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlayan bir fon başlattığını duyurdu. Söz konusu bu fon, BlackRock’ın Bitcoin fiyatına doğrudan yatırım yapmayı sağlayan ilk hizmeti olacak.  BlackRock, kripto varlıkları doğrudan kurumsal yatırımcılara sunmak için kripto para borsası Coinbase  ile ortaklık kurdu. Hedge fon devi Brevan Howard da yeni bir kripto fonu için 1 milyar dolardan fazla para topladı. Kripto veri şirketi BlockFi son raporunda şunları kaydetti:

Bitcoin’de meydana gelen son ralli kripto paraların kurumsal olarak benimsenmesine ilişkin güncel gelişemelere atfedilebilir.

BlackRock, yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 10 trilyon doları aşan dünyanın en büyük varlık yöneticisidir. BlackRock'un sektöre adım atması, Bitcoin için kurumsal talebin yüksek kaldığını açıkça gösteriyor. Kripto para piyasası son 45 günde toparlanırken, bu noktada bireysel yatırımcı hala tereddüt içinde. Görünüşe göre, bireysel yatırımcılar 2022'nin ilk yarısında meydana gelen çöküş ve krizlerin etkisinden hala çıkamadı.

Uzman Görüşü: Bireysel Yatırımcı, Neden Önemli?

Geçen haftaki ikinci çeyrek kazanç raporunda Coinbase, bireysel yatırımcıların son fiyat rallisi sırasında daha az aktif olduğunu bildirdi. Bannockburn Global Forex baş piyasa stratejisti Marc Chandler, Bloomberg'e şunları söyledi:

Kripto para piyasasının yeniden toparlanabilmesi için bireysel yatırımcının desteği büyük önem teşkil ediyor. Kurumsal yatırımın yanısıra bireysel yatırımcı da piyasayı etkiliyor. Bu faktör, piyasa hissiyatını belirlemede büyük rol oynuyor.

Glassnode!a göre, birden az BTC'ye sahip Bitcoin adreslerin sayısı son zamanda arttı. Bu, bireysel yatırımcının hareketlenmeye başladığını gösteriyor, ancak bu oran henüz piyasaya daha fazla ivme katacak boyutta değil. Öte yandan, küresel makroekonomik koşullar şu an için hala olumlu görünmüyor. Enflasyon verileri düşüşte olsa da, Fed'in faiz artırımlarına devam etme olasılığı hala oldukça yüksek.

Read Entire Article