Bitcoin Lightning Network Yükseliyor: Bu Ne Anlama Geliyor?

2 years ago 92

Bitcoin'de 15 Mart 2018 tarihinde başlatılan Lightning Network devam eden kripto ayı piyasası rağmen hız kazanmaya devam ediyor.

Lightning Network'de Yeni Zirveler

Lightning Network'ün halka açık kanallardaki toplam kapasitesi, Bitcoin'in fiyatının geçen yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 68.000 doları kaydetmesinin ardından %34,6 oranında artış göstererek 4.290 Bitcoin'e ulaştı. Bir kripto analiz firması olan Glassnode, Lightning Network artışı hakkında 22 Temmuz tarihinde yeni bir rapor yayımladı. Şirket açıkladığı raporda konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Kamu kanallarındaki Bitcoin Lightning Network kapasitesi, hakim olan ayı piyasası rüzgarlarına rağmen yeni zirvelere çıkmaya devam ediyor.

Özellikle Bitcoin işlemlerini daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için tasarlanmış bir Layer-2 ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network, gösterdiği yükseliş ile önem kazanmaya devam ediyor. Görülen artışın piyasaya ve teknolojisine olan güveni nitelendirdiği belirtildi. Örneğin, El Salvador'un Bitcoin'i yasal bir ihale olarak benimsemesi platforma gerçek bir kullanım örneği sunmuştur.

 

Bitcoin'e Avantaj

Ayrıca artan kapasite, kripto para biriminin benimsenmesine ve Bitcoin'in günlük kullanım durumlarında potansiyel olarak bir artışa yol açacaktır. Lightning Network'ün etkisi Cleveland Federal Rezerv Bankası tarafından yakın tarihte yapılan bir çalışmada şu şekilde vurgulandı:

Lightning Network'ün benimsenmesi ile Blockchain eksikliklerinin azalması arasında önemli bir ilişki buluyoruz. Bu durumda Lightning Network, bir ödeme aracı olarak Bitcoin'in verimliliğini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Lightning Network’ün, Bitcoin'in yüksek volatiliteli fiyatına rağmen devam eden artışı dikkatleri üzerine topladı. Özellikle son fiyat rekorundan bu yana, Bitcoin %70 oranının üzerinde bir düzeltme yaptı ve kripto para birimi şu anda değerini 20.000 doların üzerinde tutmaya çalışıyor.

Yazı kaleme alındığında lider kripto para birimi Bitcoin 22.724 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article