Bitcoin Madencileri Bu Değeri ATH’ye Ulaştırdı!

2 years ago 93

Bitcoin fiyatları, resmi ABD enflasyon verilerinin yayınlanmasından sonra olumlu bir hareket gösterdi. Ancak BTC madencileri geçen aydan bu yana olan piyasadan çıkışlarını artırdılar. Bitcoin madencileri netflow hacmi ise ATH'ye ulaştı.

IT Tech'e göre, Bitcoin madencileri bir blokta takasa tam olarak 14 binden fazla BTC gönderdiler. Madenci cüzdanından borsaya transferin piyasa için bir yükseliş haberi olmadığı da vurgulandı. Madencilik havuzu cüzdanlarını, bu bireysel madenciler de dahil olmak üzere havuzdaki tüm katılımcılar olarak metriklerinde tanımlandıklarını da raporlarına eklediler.

Kullanıcıların Takibinde

Ancak bir kullanıcı, bu Bitcoin'in spot piyasaya veya türevlere yansımadığını kaydetti. Bu arada Glassnode yaptığı açıklamada, BTC madencilerinin 7 günlük MA bazındaki net akış hacminin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.779.953 dolara (ATH) ulaştığından bahsetti. Önceki ATH, Ocak 2022'nin ilk haftasında kaydedilen 1.700.940 dolardı.

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, bu çıkışın borsa cüzdanında bitmediğini belirtti. Geçici soğuk cüzdanına gitme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti. Bu, saklama hizmeti veya bazı OTC anlaşmaları olarak kullanılabilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bunun tarafsız bir durum olabileceği veya yükseliş haberi olabileceği sonucuna vardığını belirtti.

BTC Fiyatı Son 24 Saatte %6 Arttı

IT Tech ayrıca açık ilginin arttığını ve pazarın yakında daha büyük ilgi görebileceğini belirtti. Rapora göre, son iki hafta içinde Bitcoin madenci rezervlerinde bir düşüş kaydedildi. Ancak bu, fiyatın tersine çevrilmesine olan güvenin düştüğünün büyük bir göstergesi olabilir. Bitcoin fiyatları son 24 saatte %6'nın üzerinde arttı. BTC, yazının hazırlandığı sırada ortalama 20.750 dolar fiyatla işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi %2 artarak 32,8 milyar dolara ulaştı.

Bu arada Anthony Pompliano raporunda artan enflasyonla birlikte Bitcoin fiyatının düşüş eğiliminde olduğunu vurguladı. Bunun TÜFE'ye karşı iyi bir korunma olmadığının doğru olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article