Bitcoin Madencileri İçin Her Şey Zorlaşıyor! Sonu Nereye Varacak?

2 years ago 84

Bitcoin'in (BTC) madencilik zorluğu, 14 Eylül'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Zorluk seviyesi %3,45 artarak iki haftadan uzun bir süre içinde ikinci kez ATH'ye ulaştı. BTCcom'a göre son iki haftalık ayarlamada, madencilik zorluğu 753.984 blok yüksekliğinde 32,05 trilyon olarak kaydedildi.

Başka Neler Oldu

Veri analiz platformu Glassnode, Bitcoin hashrate hakkında bir güncelleme sağladı. Poolin'in BTC hashrate payı %12,4'ün üzerinde bir düşüşle toplamın sadece %4,8'ine geriledi. Glassnode'daki analistler, madencilerin hashrate'i "kısa bir zaman diliminde" yeniden yönlendirme yeteneği konusunda hemfikir.

Bununla birlikte Galaxy Digital, Bitcoin madenciliğine ilişkin “2022 Yıl Ortası Bitcoin Madencilik Güncellemesi" başlıklı son raporunu yayınladı. Rapor, mevcut madencilik zorluklarını ve meraklıların madencilik endüstrisi konusunda neden iyimser kalmaları gerektiğini ele aldı. Rapor, sermayenin sınırlı mevcudiyetine ilişkin kaygı verici bir gerçeklik notuyla başlıyor.

Madencilikte Gerileme Var

Anlaşılabilir olması açısından, Bitcoin madencileri 2021'in 4. çeyreğinde 3 milyar dolardan fazla para toplayabildi. Bu rakam 2022'nin 2. çeyreğinde %90'dan fazla düşerek sadece 238 milyon dolara geriledi.

Aynı şekilde, tükenmiş piyasa koşulları madencilerin varlıklarından çok sayıda çıkışa neden oldu. Gelecekteki nakit akışlarına ilişkin belirsizlikler ve düşen fiyatlar nedeniyle madenciler maliyetlerini karşılamak için varlıklarını satmak zorunda kaldı. 2022’nin birinci çeyreğinde, halka açık madenciler 24.501 adet BTC satışı gerçekleştirdi.

Ancak rapor, yatırımcıların madencilik sektörü hakkında neden hala iyimser olabileceğine dair bir not içeriyor. İlk olarak, ABD'nin Teksas eyaletinden bir grup madenci, madencilik faaliyetlerini yükseltme görevini üstlendi.

Enerji talebi hızla artarken operasyonları kısarak aşırı yüklenmeye maruz kalan elektrik şebekelerine destek sağladılar. Bu durum yakında şebekelerde yaşanılabilecek zorlamalarda bir düşüşe yol açabilir. Sırada güç verimliliği sorunu varmış gibi görünüyor. Daldırmalı soğutma, j/TH açısından verimlilik iyileştirmeleri sağlar. Şirketler normal hava soğutmalı makinelere kıyasla %20-40 daha yüksek verimlilik bekleyebilir.

Read Entire Article