Bitcoin Madencileri İçin Yolun Sonunda Işık Var Mı?

2 years ago 100

Bitcoin Madenciliği hash oranı, fiyat düşüşüyle ​​tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Arcane Research'ün en son haftalık raporuna göre, BTC madencilerinin gelirleri, fiyat düşüşleri ve rekabetin tüm zamanların en yüksek düzeyine çıkmasıyla düşmeye devam ediyor.

Hash oranı”, şu anda Bitcoin ağına bağlı olan toplam bilgi işlem gücü miktarını ölçen bir gösterge diyebiliriz.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, daha fazla madencilik teçhizatının çevrimiçi olduğu anlamına gelir ve bu da madenciler arasındaki rekabetin artmasına neden olur.

Bu, ödüller sabitlendiğinden ve aktif hash gücü arasında paylaşıldığından, katılan herkes için daha küçük BTC gelirleri ile sonuçlandığını söyleyebiliriz.

Öte yandan, gösterge değerindeki düşüş, madencilerin, muhtemelen madencilik gelirlerinin elektrik maliyetlerini karşılayamaması nedeniyle bazı makineleri kapattığını gösteriyor.

Hash Oranları Ne Durumda?

Bitcoin madenciliği hash oranı son birkaç günde yükseldi ve şimdi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Çökme nedeniyle, kriptonun fiyatı yaklaşık 21000 dolara düştü, bu sadece hodlers'a değil, madencilere de bir darbe indirdi diyebiliriz.

Madenci gelirleri zaten düşüşteydi, ancak bu çöküş hash oranının yeni zirvelere ulaşmasıyla birleştiğinde kârlarında daha fazla daralma anlamına geldi.

Günlük Bitcoin madenci gelirlerini 27 milyon dolar olarak gösterirken, rapor bunun 7 günlük bir ortalama olduğunu ve çöküş günü için gerçek değerin 23 milyon dolara yakın olduğunu belirtiyor.

BTC Fiyatı

Yazının hazırlandığı sırada, Bitcoin'in fiyatı son yedi gün içindeki %30 düşüşüyle birlikte 21500 dolar civarında dolaşmaktaydı. Geçen ay, kripto %28 değer kaybetti.

Aşağıda, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi gösteren bir grafik bulunmakta.

Read Entire Article