Bitcoin Madencileri Neden Satış Yapıyor?

2 years ago 97

Bitcoin madencileri, kripto kışının soğuğunda varlıklarını satıyor 27 Haziran ayında Bitcoin madencileri, fiyatlardaki düşüş, artan enerji maliyetleri ve artan rekabetin kârlılığı etkilemesi nedeniyle kripto para depolarına girmeye zorlandı.

MacroHive araştırmacıları, madencilerin kripto borsalarına gönderdiği kripto paraların sayısının 7 Haziran'dan bu yana istikrarlı bir şekilde arttığını belirterek, "madencilerin kripto paralarını borsalarda giderek daha fazla tasfiye ettiğini" belirtti.

Arcane Research tarafından yapılan bir analize göre, Bitcoin'in değeri %45 düştüğü için, halka açık birkaç bitcoin madencisi Mayıs ayında tüm elde ettikleri bitcoinin %100'ünden fazlasını toplu olarak sattı.

Uzmanlar Açıklama Yaptı

Arcane analisti Jaran Mellerud şu şekilde açıklama yaptı;

"Madenciliğin düşen karlılığı, bu madencileri mayıs ayında satış oranlarını üretimlerinin %100'ünün üzerine çıkarmaya zorladı. Haziran ayında koşullar daha da kötüleşti, bu da onların muhtemelen daha da fazla satacakları anlamına geliyor.’’

CoinMetrics verilerine göre, blok zincirindeki işlemleri doğrulayarak token kazanmak için bilgisayar ağlarını çalıştıran Bitcoin madencileri, tipik olarak sadık kripto "HODLers" ve toplu olarak yaklaşık 800.000 bitcoine sahipler.

Bitcoin'in değeri dört kattan fazla arttığı için 2021'de kripto madenciliği alanı hızla genişledi, ancak süreç madencilerin sayısı arttıkça daha zor büyümek üzere tasarlandığından bu büyüme marjları daha da baskıladı.

Bitcoin madencilik firması Blockware Solutions analisti Joe Burnett şu açıklamayı yaptı;

 "Son altı ayda, bitcoin fiyatı düşerken hash oranı ve madencilik zorluğu arttı. Her ikisi de marjları sıkıştırmaya çalıştığından, bunların her ikisi de mevcut madenciler için olumsuzdur."

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'ne göre, yüksek enerji fiyatları, bazı tahminlere göre Filipinler'den daha fazla elektrik kullanan madencileri de etkiliyor.

D.A. kıdemli araştırma analisti Chris Brendler, şu noktada çok düşük maliyetli bir elektrik alanında değilseniz, kapatılmasının gerekeceği yönünde görüş belirtti.

Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI.O) bu çeyrekte %59 düşerken, bitcoin için %53 düşüş yaşandı.

Bitfarms da dahil olmak üzere bazı madenciler, operasyonları finanse etmek ve pahalı madencilik ekipmanlarına ödeme yapmak için finansman anlaşmalarını müzakere etmek için gelirleri kullanıyor.

Brendler, madenciler bu milyonlarca dolarlık makinenin fiyatının üçte ikisini, hatta %70'ini zaten ödemişlerse, son taksitleri kaçırmak istemeyeceklerini ve bu da onları finansman için çaresiz hale getirdiğini söyledi.

Önemli bitcoin varlıkları göz önüne alındığında, bazı analistler, bitcoin fiyatlarına ağırlık veren başka bir faktör olarak madenci satışlarına işaret ediyor.

TÜNELİN SONUNDA IŞIK?

Daha eski ve daha yoğun enerji harcayan makineler kullanan ve bilançosu olmayan ve halka açık oyuncuların finansmanına erişimi olmayan madenciler şimdiden mücadele ediyor. Glassnode verileri, Bitcoin'in madencilik zorluğunun bu hafta %2,35 düştüğünü ve bazı madencilerin teçhizatlarını kapattıktan sonra ağın ayarlandığını gösterdiğini söyledi.

Bu, pes etmeyenlerin üzerindeki baskıyı biraz olsun alacak gibi duruyor. Halka açık en büyük madenci Marathon Digital Holdings Inc'in (MARA.O) sözcüsü Charlie Schumacher’in açıklaması şu şekilde;

"Bitcoin madenciliği sıfır toplamlı bir oyundur. Başkaları yapamazken çalışmaya devam edebiliyorsanız, bu pastadan daha büyük bir paya sahip olduğunuz anlamına gelir."

Marathonun Ekim 2020'den bu yana bitcoin satmadığını da sözlerine ekledi.

Read Entire Article