Bitcoin Madencilerinin Gelirleri Ne Durumda? Gelirler Yükselecek Mi?

2 years ago 85

Veriler, madencilerin gelirleri düşük kaldığı için Bitcoin madenciliği hash oranının beş aydan beri yatay hareket ettiğini gösteriyor. Bu durumun daha ne kadar süreceği ise pek de biliniyormuş gibi görünmüyor.

Hareketlilik Az

Geçen hafta yayınlanan rapora göre, şu anda BTC hash oranı bu yılın Mayıs ayındaki ile aynı seviyede. Madencilik hash oranı, şu anda Bitcoin ağına bağlı olan toplam bilgi işlem gücü miktarını ölçen bir göstergedir.

Hash oranı, BTC blok zincirinde çevrimiçi olarak bireysel madencilik teçhizatları arasındaki rekabet derecesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, bu metriğin değeri yüksek olduğunda, madencilerin şu anda ortalama olarak daha yüksek rekabetle karşı karşıya olduğu anlamına gelir.

Bu rekabet kavramı, ağın “madencilik zorluğu” nedeniyle ortaya çıkıyor. BTC blok zincirindeki bir özellik, blok üretim hızının (veya basitçe madenciler tarafından gerçekleştirilen işlemlerin hızının) genel olarak sabit kalmasıdır.

Ancak hash gücü değiştiğinde, bu blok üretim hızı da değişir. Örneğin, hash oranı yükselirse, artık bunları işlemek için daha fazla güç olduğundan işlemler daha hızlı gerçekleşir. Blok üretim hızını zincirin istediği şekle getirmek için ağ, yukarıda bahsedilen madencilik zorluğunu arttırır. Ve benzer şekilde, tam tersi olsaydı, bunun yerine olumsuz bir zorluk ayarlaması yapardı.

Hareket Yatay Şekilde

Mayıs ayından sonra, gösterge sürekli olarak yukarı ve aşağı hareket ederken, genel eğilim yatay hareket yönünde gerçekleşmiş gibi duruyor.  Bu eğilimin arkasındaki ana neden, mücadele eden madenci gelirleri oldu. BTC fiyatı bu dönemde çok düştü, bu da madencilerin USD gelirinin önemli ölçüde düştüğü anlamına geliyor.

Burada rol oynayan bir başka faktör de, hash oranının şu anda oldukça büyük bir değerde duruyor olması. Bu nedenle zorluk yüksekti. Bu da teçhizat kapasitelerini genişletmede diğerleriyle rekabet edemeyen madencilerin blok ödüllerinin daha az bir kısmını alması anlamına geliyordu.

Sonuç olarak, elektrik maliyetleri yüksek, düşük verimli makine sahibi olan madenciler, makinelerini fişten çekmek zorunda kaldılar.

Bu nedenle, bu konsolidasyon sırasında hash gücü yeni bir ATH'ye ulaşırken, madenciler çevrimdışı olmaya başladığı için orada çok uzun süre kalamadı. Bununla birlikte, bundan sonra düşen hash gücü, zorluğun azalmasına neden oldu ve bu da bazı madencileri makinelerini tekrar çevrimiçi hale getirmeye teşvik etti.

Doğal olarak, bu yalnızca daha yüksek bir hashrate ve dolayısıyla daha yüksek zorluğa yol açtı. Bu da bir kez daha bazı madencilerin ağ bağlantısını kesmesine neden olur. Bu şekilde, hem hash oranı hem de zorluk aşağı yukarı değişiyor ve nihayetinde yatay bir trend oluşturuyor.

Read Entire Article