Bitcoin Madencilerinin Gelirlerinde Düşüş Sürüyor: 1 Ayda %26 Düştü

2 years ago 97

En büyük kripto para Bitcoin, tarihi zirvesinden (69 bin dolar) yüzde 70'in üzerinde düştü. BTC fiyatındaki büyük düşüş kripto para piyasalarının geri kalanını da büyük oranda etkiledi ve toplam piyasa değeri yaklaşık 3 trilyon dolar seviyelerinden 800 milyar dolara kadar geriledi. Fiyattaki düşüş beklendiği gibi Bitcoin madencilerini de sarstı. Bir süredir düşüş trendinde olan madencilik gelirleri Haziran'da da düştü.

Madencilik Gelirleri Haziran'da Yüzde 26,3 Düştü

The Block Research'ün sağladığı verilere göre, Bitcoin madencilerinin gelirleri Haziran ayında yüzde 26,3 düştü. Geçen ay madenciler yaklaşık 668 milyon dolar gelir sağlarken, Bitcoin değerinin yaklaşık üçte birini kaybetti.

Bitcoin madencilik gelirleri 2021'in Ekim ayı ile karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 61'lik büyük bir düşüş yaşandığı görülüyor. Aylık madencilik geliri, Mart ayındaki hafif bir yükselişe rağmen o zamandan bu yana istikrarlı bir şekilde düştü.

Bitcoin madencilik gelirinin çoğunluğu, blok çıkarma ödüllerinin (656.47 milyon dolar) ve işlem ücretlerinin (11,47 milyon dolar) küçük bir kısmından geldi. Bitcoin madencileri, Haziran ayında Ethereum madencilerinden yaklaşık 1.26 kat daha fazla kazanç sağlarken, 2021'nin Nisan ayından bu yana olan eğilim tersine döndü. Mayıs ayında Ethereum madencileri Bitcoin madencilerinden 1.08 kat daha fazla kazanç sağladı.

Bitcoin'de Son Durum

Haftalık açılışı 21 bin dolar seviyelerinden yapan en büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında 20 bin doların altında, 19 bin 244 dolardan işlem görüyor. Piyasa uzmanlarına göre BTC'nin haftalık kapanışı 20 bin doların altında yapması her ne kadar olumsuz olsa da 19 bin 150 dolar seviyesinin üzerinde yapması da kısa vadede olumlu olabilir.

Read Entire Article