Bitcoin Madencilerinin Satışı Bitti Mi? İşte Son Gelişmeler!

2 years ago 91

Kripto paralardaki amansız düşüş devam ediyor. Satışların önemli bir kısmı büyük yatırımcılardan geliyor. Madenciler düşen gelirlerinin yanı sıra işletme giderlerini karşılayabilmek için daha fazla BTC satmak zorunda kalıyor. Peki madencilerin satışları durulacak mı? Son gelişmeler neler? İşte detaylar.

Bitcoin Madencileri

Core Scientific ekibi tarafından yapılan resmi duyuruya göre, Bitcoin ortalama 23 bin dolarlık bir fiyatla satıldı ve şirkete yaklaşık 167 milyon dolar gelir sağladı. Ek olarak, 20 Haziran itibariyle, 'şirket bilançosunda 1.959 Bitcoin ve yaklaşık 132 milyon dolar nakit tutuyor. Core Scientific'teki ekip, satılan Bitcoin'lerden elde edilen gelirin daha sonra 'ASIC sunucuları için ödemeler, ek veri merkezi kapasitesine yapılan sermaye yatırımları ve planlı borç geri ödemesi için' kullanıldığını açıkladı.

Daha fazla madencinin Bitcoin’lerini borsalarda taşıdığı bilgisi paylaşılmıştı. Borsalara giriş yapan yüksek miktarda Bitcoin doğru zamanda satılmayı bekliyor. Ayrıca piyasalardaki düşüşün hızını artıran şeyin madenci satışları olduğu söyleniyor.

Bitcoin Satışları Bitecek Mi?

Şirket, 'işletme giderlerini, fon büyümesini ve likiditeyi korumak” için çıkardıkları Bitcoin’leri satmaya devam edeceklerini açıkladı. Core Scientific şu anda günde yaklaşık 36.9 Bitcoin üretiyor. Haziran ayında günlük üretimi, 1 Haziran'da 34,8 BTC'den 30 Haziran'da 39,8 BTC'ye yükselerek %14 arttı. Şirket, önümüzdeki altı ay içinde beklenen 70 bin ASIC artışıyla birlikte yaklaşık 103.000 ASIC madencisinden oluşan bir filoyu yönetecek.

Core Scientific'in Haziran ayında 7200 Bitcoin sattığı haberi, BTC'nin 200 haftalık hareketli ortalamasının (kırmızı) kritik destek bölgelerini ve önceki tüm zamanların en yüksek değeri olan 19.798 dolar seviyesini yeniden kazanmak için mücadele ettiği zamana denk geldi.

Ayrıca grafikten, günlük MFI ve RSI'nin BTC yatırımcıları tarafından satışa dönüşe işaret ettiği görülebilir. Günlük MACD, işlem hacminin açıkça kırmızı olduğu Bitcoin, alıcıların şimdilik ilgisini çekmiyor. Sonuç olarak, Bitcoin net bir yön tayin edene kadar 17.600 doların üzerinde ve 200 haftalık hareketli ortalamanın (yaklaşık 22.400 dolar) altında konsolide olmaya devam edebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article