Bitcoin Madenciliği Sanıldığından Daha Temiz! İşte Detaylar!

2 years ago 101

Bitcoin madenciliğine yönelik en sık dile getirilen eleştiriler arasında, potansiyel olarak olumsuz çevresel etkileri olan yoğun bir endüstri olduğu yer alıyor. Bu gün ve yatırım çağında, zayıf sürdürülebilirlik piyasa katılımcılarını uzaklaştırabilir, ancak bitcoin madencileri bu konuda sanıldığından daha dikkatliler. Aslında, birçoğu sürdürülebilir enerji kullanımını artırıyor.

Tüketilen Enerji Giderek Temizleşiyor

Bu, VanEck Digital Assets Mining ETF (DAM) gibi borsada işlem gören fonlar için olumlu olabilir. MVIS Global Digital Assets Mining Index'i takip eden DAM, 25 hisseye sahip ve bu şirketlerden bazıları yenilenebilir enerji tüketimi söz konusu olduğunda ilerleme kaydediyor.

Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC) tarafından yapılan araştırmaya göre küresel bitcoin madenciliği endüstrisinin sürdürülebilir elektrik karışımının şu anda %59,5 olduğu veya 2021 yılının ikinci çeyreğinden 2022 yılının ikinci çeyreğine kadar yıllık bazda yaklaşık %6 arttığı ve bu da onu dünyanın en sürdürülebilir endüstrilerinden biri haline getirdiği tahmin ediliyor.

Sürdürülebilirlik bilgilerini iyileştiren varlıklar olarak bitcoin ve DAM'ın cazibesine ek olarak, Bitcoin ağının kendisinin daha verimli hale gelmesi, ağı çalıştırmak için güç tüketiminin düşebileceği anlamına geliyor.

Konsey Açıklamada Bulundu

BMC tarafından şu açıklamayı yapıldı:

Yıldan yıla, küresel Bitcoin Ağının teknolojik verimliliğinin, 2021 yılının ikinci çeyreğinde gigawatt başına 14,4 EH'den (GW) 2022'nin ikinci çeyreğinde GW başına 21,1 EH'ye %46 oranında büyüdüğü tahmin ediliyor. Bu verimlilik artışı, şu gerçeği yeniden teyit ediyor ; Bitcoin Ağı büyümeye devam ettikçe zamanla daha da verimli hale gelece. Artan verimlilikler ve temiz enerji tüketimi, yalnızca DAM bileşenlerinin sürdürülebilirlik referanslarını geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu hamleler maliyet tasarruflarına da yol açıyor gibi görünüyor. Bu, yatırımcıların kripto para fiyatlarındaki düşüşün madencilerin karlılığı üzerindeki etkisinden endişe duyduğu bir zamanda potansiyel olarak hayati bir özellik olabilir.

Diğer veri noktaları, Bitcoin madenciliği endüstrisinin sonunda 2022'nin ikinci çeyreğine hem verimliliği hem de sürdürülebilirliği destekleme açısından bir dönüm noktası olarak bakabileceğini gösteriyor.

Read Entire Article