Bitcoin Ne Zaman Yükselecek: BTC Grafikleri! 

2 years ago 154

Analistlere göre Bitcoin (BTC), kısa vadeli bir yükseliş formasyonunda işlem görüyor ve birden fazla zaman diliminde yükseliş sinyali veriyor gibi görünüyor. Peki, BTC için önemli noktalar nereler? 

Bitcoin Fiyat Grafikleri 

Analizlere göre haftalık grafik, BTC’nin 25 Nisan-1 Mayıs haftasında bir düşüş grafiği oluşturduğunu gösteriyor. Grafik, fiyatın 2022’nin başından beri işlem gördüğü aralıkta ortaya çıkmış gibi görünüyor. 

Buna ek olarak analistler teknik göstergelerin karışık sinyaller verdiğini ifade ediyor. RSI ve MACD’nin her ikisi de düştüğü için ilk okuma düşüş eğilimi olarak görülebilir. Ek olarak, RSI 50’nin altında ve MACD negatif. 

Bununla birlikte analistlere göre hem RSI hem de MACD, gizli yükseliş farklılıkları oluşturdu. Bu tür farklılıklar genellikle trendin devam ettiğinin işaretleri olarak kabul edilir. Ayrıca haftalık zaman diliminde meydana gelmeleri nadir ve önemli bir yukarı doğru harekete yol açması bekleniyor. 

Buna ek olarak analistler, BTC‘nin Nisan 2021’deki en düşük seviyelerinden beri yükselen bir destek çizgisinin üzerinde işlem görüyor olmasının mümkün olduğunu ifade ediyor. 

Bitcoin’de Yükseliş Ne Zaman Başlayacak? 

Günlük grafik, BTC’nin 28 Mart’tan bu yana düştüğünü gösteriyor. Düşüş, 1 Mayıs’ta 38.376 dolara kadar derinleşti. Fiyat bundan sonra 37.500 dolarlık yatay destek alanında toparlandı ve şu anda 0.618 Fib geri çekilme destek seviyesini 38.600 dolardan geri alma sürecinde. Analistlere göre bu durum yönünde bir gelişme olabilir çünkü bu durumda 37.500 dolar ile 38.600 dolar arasında güçlü bir destek olduğu görülüyor.  

Öte yandan altı saatlik grafik ayrıca BTC‘nin 17 Nisan’dan bu yana azalan bir kanal içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Bu model, bir yükseliş modeli olarak kabul ediliyor ve dolayısıyla kısa vadede analistler bir yükselişin gelebileceğini ifade ediyor. 

Read Entire Article