Bitcoin Ne Zaman Yükselecek? Bu Seviyeye Dikkat! BTC Son Dakika 2022

2 years ago 98
Okuma Süresi: 3 Dakika

Bitcoin, fiyatın 39 bin dolardan 29 bin dolara düşmesinden sorumlu olan 11 Mayıs çöküşünden bu yana konsolide oluyor. Bununla birlikte geriye kalan sorular şunlar oldu; en büyük kripto para birimi Bitcoin ne zaman yükselecek, daha fazla düşüş olacak mı, olacaksa bu düşüş ne zaman sona erebilir.

Gelin bu sorulara tekniği ve on-chain (zincir üstü) verilerini ele alarak yanıt vermeye çalışalım.

Bitcoin’de Tarih Tekerrür mü Ediyor?

En büyük kripto para birimi Bitcoin’in Göreceli Güç Endeksi (RSI), geçmişteki trend eğilimlerindeki değişimler söz konusu olduğunda harika bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle RSI‘nın mevcut durumu fiyata dönük endişelerin artmasında tetikleyici bir rol üstleniyor.

Bitcoin, 53 gün boyunca düşüş bölgesinde sıkışıp kalmasının ardından sürekli olarak fiyat düşüşleri yaşadı. Ve bu yazının hazırlandığı sırada bile durum tam olarak düzelmiş değil. RSI, şu anda da herhangi bir iyileşme sinyali de vermiyor.

Öte yandan mevcut durum, en büyük kripto para biriminin bu kadar uzun süre düşüş bölgesinde ilk kez sıkışıp kalışı değil. Bitcoin, 2021’in Kasım ayı ila Ocak ayı arasındaki dönemde yüzde 11,4’lük bir rallinin öncesinde 80 gün boyunca düşüş bölgesinde sıkışıp kaldığı benzer bir dönemden geçti.

Bitcoin, bu dönemde yüzde 41,09 düştü ve 37 bin 300 dolardan işlem görmeye başladı. Lider kripto para birimi, Nisan ayında nötr seviyenin altına düştükten sonra bu kez zaten 53 gündür bu modeli tekrarlıyor gibi görünüyor ve o zamandan bu yana değerinin yüzde 35,79’unu kaybetti.

Bitcoin Ne Zaman Yükselecek? BTC Son Dakika 2022

Bitcoin fiyatındaki düşüşün sürmesi halinde fiyat 27 bin dolara kadar gerileyebilir ve Haziran ayının sonuna kadar aynı seviyede konsolide olabilir. Bu olasılık uzak bir ihtimal gibi görünüyor olsa da yine de kimsenin bu ay içinde bir çifte çöküş beklemediği gerçeğini yaşadığını hatırlatmak gerekiyor

Ayrıca, iyimserliğin korkuya dönüşmesinden dolayı yatırımcılar konsolidasyona şimdiden hazır gibi görünüyor. Toparlanma umudu varlığını koruyor olsa da kripto para piyasasında Mayıs ayı boyunca devam eden korkunun yeri kesin olarak değişmiş değil.

Bu korkuyla çöküşün ardından 3 milyar dolar değerinde 101 bin 250 BTC ve hemen ardından 1.27 milyar dolar değerinde 43 bin 453 BTC satışı geldi.

İleriki günlerde Bitcoin üzerinde satış baskısı azalabilir ancak bunu doğrudan doğruya bir geri dönüş sinyali olarak okumamak gerekiyor. Yatırımcıların gerçek bir geri dönüş sinyali alabilmeleri için Bitcoin‘in başarılı bir şekilde öncelikle günlükte, ardından haftalıkta ve aylıkta 30 bin doların üzerinde fiyat kapanışı yapması gerekiyor. Bu kapanışların ardından yatırımcılar hızlı bir şekilde BTC alımına başlayabilir ve fiyat çok daha güçlü bir şekilde yukarı doğru yönelerek düşüş trendinden çıkabilir.

Read Entire Article