Bitcoin Neden Düşüyor: Son BTC Gerilemesinin Arkasında Ne Var?

2 years ago 140

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), birkaç gün yaşadığı yükselişin arkasından bugün yeni bir düşüş gerçekleştirdi. 39.000 dolara kadar yükselen BTC fiyatı bugün 37.000 doların altına geriledi. Peki, BTC’nin düşüşünün arkasında ne var?

İngiltere’nin Faiz Kararı

Analistlere göre Bitcoin’de yaşanan düşüşün nedenlerinden biri  İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) oranları yeniden %0,25 ila %0,5 oranında artırma kararı alması oldu. Her ne kadar azınlıkta kalan üyeler üyeleri %0,5 ila %0,75 arasında daha da yüksek bir artış istese de karar oybirliğiyle alındı.

Bunlara ek olarak ING’den James Smith konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Mart ve Mayıs aylarında daha fazla faiz artışı şimdi çok daha olası görünüyor” sözlerini kullandı.

Öte yandan BoE, enflasyonun %7’ye yükseldikten sonra bu baharda düşmesinin beklendiğini ve bunun gaz ve petrol fiyatlarındaki artışın yanı sıra artan talep karşısında tedarik zinciri sorunlarından kaynaklandığını söyledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

İnsanlar, yaşam maliyetinde normalden daha büyük bir artışla karşı karşıya. Buna daha yüksek benzin fiyatları ve elektrik faturaları dahildir. Bu, diğer şeylere harcayacak daha az paraları olacağı anlamına gelir. Ancak yine de İngiltere ekonomisinin önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümesini bekliyoruz

Bitcoin Fiyatı

Lider kripto para birimi Bitcoin 10 Kasım’da 69.900 dolar ile kendine yeni bir rekor seviye belirledikten sonra düşüşe geçti ve her ne kadar ara yükselişler olsa da BTC şu an için güç kaybediyor gibi görünüyor.

Analistler BTC’de düşüşün devam etmesi halinde öncelikle 32.000 doların ve ardından 29.000 doların görüleceğini ifade ediyor. Bu noktada 29.000 doların dip nokta olacağı düşünülüyor ve sonrasında bir yükseliş başlayabileceği ifade ediliyor.

Read Entire Article