Bitcoin Neden Düşüyor? Yıllardır Uyuyan BTC’lerin Hareketliliği

2 years ago 79

Son 10 gün içerisinde ağ, yaklaşık 15 bin BTC'yi hareket ettiren yaşlı Bitcoin balinalarının şüpheye sürükleyebilecek hareketliliğine tanık oldu. Normalde transfer edilen BTC'ler ile taşınan söz konusu BTC'ler arasındaki en önemli fark son kullanıldıkları tarihti ve bu durum, kripto para yatırımcıları arasında korku ve paniğin artması için yeterli oldu.

Yaşlı Balinalar Faktörü

Son 10 gün içerisinde hareket ettirilen BTC'lerin neredeyse tamamı 2014 yılında Bitcoin alan yatırımcılara aitti. Teknik olarak, piyasalara bir kerelik 15 bin BTC girişi en büyük kripto parada büyük bir düşüşe ve likidite sorunlarına neden olabilir ancak söz konusu BTC miktarının büyüklüğüne rağmen 6 Eylül'de kaydedilen fiyattaki düşüşün tek nedenin bunun olması mümkün değil.

Kripto veri platformu CoinGlass'a göre, kripto para piyasalarında son 24 saatte 350 milyon dolardan fazla tasfiye görüldü. Tutar büyük ve önemli gibi görünse de, piyasalardaki kademeli olarak gerçekleştirilecek 15 bin BTC satışı, tasfiyelerde bu denli büyük bir artışa neden olabilecek kadar büyük değil. Verilere göre, balinalar söz konusu bu eski fonların büyük çoğunluğunu merkezi kripto para borsası Kraken'e taşındı ve yüksek ihtimalle fonların tamamı fiyat düşüşünden hemen önce satıldı. Piyasa uzmanları, 6 Eylül'de kaydedilen düşüşün ana nedeni olarak eski tarihli yüksek miktardaki BTC'lerin satışından ziyade, ABD Merkez Bankası'nın ve Avrupa Merkez Bankası'nın yaklaşan faiz artırımlarına ve Fed'in sıkı para politikasını devam ettirmesine bağlıyor.

Bitcoin için Sırada Ne Var?

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında Temmuz ayındaki fiyat seviyelerinde konsolide olarak 18 bin 764 dolardan işlem görüyor. BTC'de şu an için yeni bir satış baskısı görülmüş değil. 19 bin dolar ve üstü, en büyük kripto parayı ayakta tutabilecek güçlü bir psikolojik ve tarihi bir destek seviyesi konumunda. Bu bakımdan BTC'nin hızla kendini 19 bin doların üzerine atması, hatta 20 bin doların üzerine çıkması gerekiyor.

Kripto para piyasalarını çevreleyen yatırımcı duyarlılık göstergelerinin çoğu aşırı korkuya dönmüş durumda ve Bitcoin'in Göreceli Güç Endeksi (RSI), varlığın zaten aşırı satıldığını, ancak piyasada yeni bir satış baskısının ortaya çıkması durumunda daha da düşebileceğini işaret ediyor.

Read Entire Article