Bitcoin Neden Yükseliyor? Fiyat Gerçekten Dibe Vurdu mu?

2 years ago 85

Bitcoin (BTC) fiyatının yeniden 22 bin doların üzerine çıkması, en büyük kripto paranın dibe vurup vurmadığı veya mevcut yükselişin bir tepki yükselişi olup olmadığı tartışılmasına neden oldu.

Bitcoin'de Dip Sinyalleri

Ekonomist ve trader Alex Krüger, 2022'de aylık Bitcoin satan kamu madencileri hakkındaki Arcane Research verilerini kullanarak, Haziran ayında aylık bazda satılan BTC üretiminin yüzdesinin önceki ayları çok aştığını tespit etti.

Özellikle madenciler, Haziran'da 15 bin BTC sattı ve bu satış miktarı, aylık satışı yapılan BTC üretiminin yaklaşık yüzde 400'lük bir payına karşılık geliyor. Krüger 17 Temmuz'da şunları yazdı:

Bitcoin madencileri panik içinde Haziran ayında büyük miktarlarda satış yaptı. Bu kapitülasyonun (teslimiyetin) başka bir net göstergesi.

17 Temmuz'da sektördeki iflaslara rağmen kripto para piyasalarının değeri 30 günde yüzde 8 arttı. CoinMarketCap'in verilerine göre, kripto para piyasalarının değeri son güne göre yüzde 4 yükselişle 1 trilyon dolara dayanmış durumda.

Borç veren ve borç alan şirketlerin zorlanmasına rağmen piyasaların yükselmeye devam etmesi ve düşen para birimlerinin kripto para sektörünü olumsuz etkilemesi ve ardından gelen olumsuz manşetlere rağmen piyasaların geçen ay yatay seyir izlemesinden dolayı olası bir dip için ipucu veriyor olabilir. Önde gelen kripto para analisti Trader Tardigrade, Bitcoin'in dibe vurmuş olabileceği fikrini desteklemek için daha fazla veri paylaştı.

Trader, Bitcoin fiyatlarındaki dip seviyelerin geleneksel olarak aşırı satım bölgesinde hızlı ve yavaş stokastik çizgilerin eşzamanlı geçişiyle saptadığını belirtti. Geçmiş verilere bakıldığında, bu mum geçişlerinin birikimin (konsolidasyon) göstergesi için en iyi aylık çubuklar olduğu görülüyor.

Aşırı satım bölgesinde stokastik'in hızlı (yüzde K) ve yavaş (yüzde D) çizgilerinin birbiri üzerine geçişleri, tarihsel olarak en iyi aylık konsolidasyon çubukları olarak BTC'de dipleri gösteriyor. Mevcut mum yaklaşık 10 gün içinde kapanacak.

"Dibe Vurdu Demek için Erken"

Önde gelen kripto para piyasası analistlerinden Rekt Capita ise Bitcoin'in dibe vurduğu konusuna şüpheyle yaklaşıyor. Analist, Bitcoin'in dibe vurması konusunda şunları söyledi:

Tipik Bitcoin ayı piyasası diplerinin yeni bir makro yükseliş trendi başlamadan önce gelmesi ve gelişmesi aylar sürer. BTC, sadece birkaç haftadır mevcut fiyatlarda volatilite gösteriyor. Geçmiş veriler, bu kadar kısa sürede tam gelişmiş bir makro trendin tersine dönmesini beklemenin çok erken olduğunu gösteriyor.

Son olarak, popüler kripto para trader'ı ve YouTuber CryptoYurii, Bitcoin'in fiyat hareketinin, BTC'nin 2022'nin Eylül ayına kadar 30 bin dolara yükselebileceğini görebilecek Wyckoff metodunun bir parçası olabileceğini düşünüyor. Metod, önemli aşağı hareketlerin ardından yükselişe geçme olasılığını ima eden teknik bir göstergedir.

Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği 4,67 yükselişle 22 bin 234 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri 425 milyar dolarda.

Read Entire Article