Bitcoin Öldürülebilir Mi? 4 Aşamada Bitcoin’i Öldürmek! Sakin Olun!

2 years ago 92

Kripto para ekosisteminde tanınan bir isim olan Interstellar Bitcoin kaleme aldığı bir tweet dizisinde hükümetlerin Bitcoin’in yok edip edemeyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.  Interstellar Bitcoin açıklamalarında, “Varsayımsal bir dünyada, Bitcoin'i durdurmaya çalıştığımızı hayal edin. Neden yapabiliriz? Nasıl yapardık? Hangi işlemleri yapmamız gerekecek? Bu bizi nereye götürür?” diyor ve bunun için Bitcoin’in derinlemesine incelenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Bitcoin Nedir?

Interstellar Bitcoin’in ifadelerine göre, Bitcoin bir fikirdir, mülkiyet hakları, hukukun üstünlüğü, ekonomik özgürlük, serbest piyasalar ve nihayetinde bireye sağlam para sağlayan teknolojidir.

Öte yandan Bitcoin, kimin neye sahip olduğunu tanımlayan ve insanların eşler arası işlem yapmalarını sağlayan sabit bir tedarik defteridir. Temel olarak, Bitcoin bilgi ve matematiktir, bu nedenle yasaklanmasının geniş etkileri olacaktır.

Bitcoin'in ne olduğunu özetleyen Interstellar Bitcoin, kripto para biriminin “kontrol” mekanizması sebebiyle yasaklanmak istenebileceği ifade ediyor.

Popüler isim bu durumu, “Para basma yeteneği ve bunun sonucunda ortaya çıkan Cantillon etkisi üzerinde kontrol. ‘ESG’ (çevresel, sosyal ve yönetişim) yönergeleri aracılığıyla, hangi enerji kullanımının ahlaki açıdan kabul edilebilir olup neyin olmadığının kontrolü. Bir halk üzerinde kontrol. Tam otoriterlik.” sözleri ile açıklıyor.

Interstellar Bitcoin Bitcoin’in nasıl yasaklanacağı konusunda 4 aşama olduğunu ifade ediyor:

  • 1. Aşama: Bitcoin için olumsuz vergi durumunun oluşturulması.
  • 2. Aşama: Olumsuz düzenlemeler ile Bitcoin’in kullanımını yasaklamak ve internet sansürü. Bunun yanında Proof of Stake kullanan ve Proof of Work'ü yasaklayan merkezi olarak kontrol edilen paraları tanıtmak da bir seçenek olabilir. Bu, içerdekiler tarafından kontrol edilebilen yazılımları teşvik ederek Bitcoin'i alt etmeye çalışmak için bir alternatif olarak nitelendiriliyor. Bitcoin bloklarını ve ağ spam'lerini sansürlemek de bu aşamaya katkıda bulunabilir.
  • 3. Aşama: Enerji kıtlığı, internet kesintisi, gıda kıtlığı sebebiyle Bitcoin’i engellemeye çalışma.
  • 4. Aşama: Bitcoin’in toplu katliamı.

Ülkeler Neden Bitcoin’i Yasaklamak İster?

Interstellar Bitcoin, liderlerin iktidarda kalmak için her şeyi yapabileceğini ifade ediyor. Bu noktada da kasıtlı ya da kasıtlı olmayan şekilde ekonominin kötü yönetilmesi ve bunun sonucunda enerji ve gıda kıtlıkları oluşabileceğini ifade eden popüler isim Bitcoin yatırımcılarının da hedeflenebileceğini dile getiriyor.

Burada Interstellar Bitcoin, Bitcoin yatırımcılarının derin inançlara sahip olduğunu ve genel olarak şu şekilde özetlendiğini hatırlatıyor: Bitcoin insanlık için iyidir ve para devletin kontrolü dışında olmalıdır. Bitcoin'in sabit sermaye arzı fikri ortodoks ekonomiye, siyasi yapılara ve statükoya aykırıdır.

Sadece El Salvador’un Bitcoin’i yasal varlık olarak kabul ettiğini ifade eden Interstellar Bitcoin, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus olmak üzere 9 ülkenin Bitcoin’i tamamen ya da kısmi olarak yasakladığını ifade ederek bu 9 ülkenin 2. aşamaya geçtiğini ifade ediyor. Diğer çoğu ülke ise henüz 1. aşamada.

Bitcoin’i Yasaklamak Mümkün Mü?

Oyun teorisi Bitcoin'in tarafında olduğunu ifade eden isim, sonunda, devlet aktörlerinin sansürü sübvanse etmek ve ağa spam göndermek için artan sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtiyor. Saldırganların saldırıyı finanse etmek için para basması gerektiğini varsayarsak, bu onların para birimini Bitcoin karşısında devalüe eder. Bu, ancak bir yasak, propaganda ve diğer önlemlerle bir araya getirildiğinde etkili olabilecek kısa vadeli bir saldırıdır.

Bu noktada Interstellar Bitcoin, “Ağ kullanılabilir durumda kalacaktır. İnsanlar daha yüksek ücretler ödemeye hazır. Herhangi bir işlemi dahil etmek için ekonomik olarak teşvik edilen madenciler her zaman olacaktır. Bu saldırı işe yaramadıysa, ülkeler elektrik kesintileri, internet kesintileri ve gıda kıtlığı ile daha fazla belirsizlik yaratmayı deneyebilir - Üçüncü Aşama. Bu, korkunç fiat politikaları nedeniyle fiat dünyasında zaten oluyor.” sözlerini kullanıyor.

Son olarak ise devletlerin, “hükümet onaylı yok etme” seçeneğini kullanabilecekleri ifade ediliyor. Ancak popüler isme göre, varsayımsal bir Bitcoin yok etme girişimi insanlığa geri dönülemez hasar verebilir ama nihayetinde Bitcoin'in benimsenmesine neden olur.

Bitcoin Neden Yasaklanamaz?

Interstellar Bitcoin, kripto para biriminin fiziksel konumunun olmadığını ve bunun da Bitcoin’i yasaklamayı çok zorlaştıracağını dile getiriyor. Çünkü bazı ülkeler Bitcoin’i yasaklamaya çalışırken diğerlerinin benimsemesi, Bitcoin’e katkı sağlayacak bir seçenek olarak nitelendiriliyor.

Peki Bitcoin’in yasaklanması nasıl önlenebilir?

  • Mümkün olduğunca çok kişi Bitcoin sahibi olmadı.
  • Yatırımcıların kendilerini koruması ve kendi full node’unu çalıştırmayı öğrenmesi gerekiyor.
  • Yalnızca Bitcoin kullanan bireylerin, işletmelerin ve ülkelerin desteklenmesi gerekiyor.
  • Temel ağ ve ölçekleme teknolojilerinin iyileştirilmesi gerekiyor.
  • Esnek topluluklar ve döngüsel Bitcoin ekonomileri oluşturulmalı.

Sonuç olarak Interstellar Bitcoin’in benimsenmesinin geçici olarak durdurulabileceğini ancak bunun sadece faşizm ile mümkün olduğunu ifade ediyor. Son olarak ise “Durdurulamaz sağlam para fikri olan Bitcoin ağını öldürmek imkansız.” sözlerini kullanıyor.

Read Entire Article