Bitcoin Tarih Yazma Yolunda İlerliyor: Glassnode, Acı Tabloyu Ortaya Koydu!

2 years ago 92

Bitcoin (BTC) kısır bir döngü içerisinde 20.000 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, güncel raporlar ve veriler piyasadaki durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

''200 Haftalık Hareketli Ortalama''

 2020'den bu yana ilk kez 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapandıktan sonra, Bitcoin geçmişteki fiyat hareketini devam ettirecek gibi görünüyor. 200 Haftalık Hareketli Ortalama (WMA), analistler tarafından Bitcoin fiyatına dair genel durumu değerlendirmek için kullanılan önemli bir ölçümdür. Tarihsel olarak, Bitcoin 200 haftalık WMA'nın altına düştüğünde, dip seviyesine ulaştı ve daha sonra aşamalı olarak toparlanmaya başladı. 22.000 dolardaki mevcut 200-Haftalık Hareketli Ortalama geçilmezse, bu Bitcoin'in tarih yazacağı anlamına gelir. Haziran ayının sonunda yatırımcılar, BTC'nin 200 haftalık WMA'nın bir ayı bu seviyenin altında kapandığına ilk kez tanık olabilir.

Önde gelen analistlerden Plan B, BTC'nin Haziran ayını bu seviyenin altında kapatacağına tanıklık etmenin ilginç hale geldiğini söyledi ve şöyle bir tweet attı,

Durum, giderek ilginçleşiyor! BTC, Haziran'ı 200WMA'nın (22.000 dolar) üzerinde kapatmazsa, bu şimdiye kadar 200WMA'nın altındaki ilk aylık kapanış olur. Ay sonuna kadar yaklaşık üç günümüz olmasına rağmen, teknik veriler Bitcoin için iyi görünmüyor. Bitcoin'in 18.000-19.000 dolar seviyesine geri dönebilir. Şu anda mevcut kritik destek 18.000 ile 19.000 dolar arasında, bu nedenle fiyatın tekrar bu aralığa düşme olasılığı var

Glassnode: ''En Kötüsü''

Uzmanlar, mevcut kripto ayı piyasasının şimdiye kadar kaydedilen en kötü piyasa olduğuna inanıyor. Birçok Bitcoin yatırımcısı zararda ve zararına satış yapmaya devam ediyor. Kripto veri platformu Glassnode, 24 Haziran 2022'de "Tarihi Ayı Piyasası" başlıklı bir rapor yayınladı ve Bitcoin'in 200 günlük EMA'nın altındaki mevcut düşüşünü özetledi. Glassnode'daki analistler, Bitcoin fiyatının 200 EMA'nın altına düşmesini ayı piyasasının bir göstergesi olarak görüyor. Bitcoin fiyatı düştüğü için, net gerçekleşen kayıplar tarihteki en kötü performanslarını gördü.

Net gerçekleşen kar/zarar, bir zaman çerçevesinde harcanan tüm Bitcoin'ler için net kar veya zararı hesaplayan ve toplam piyasa duyarlılığının, sermaye girişlerinin veya çıkışlarının ve ağ karlılığındaki eğilimlerin bir yansıması olan bir ölçümdür. Glassnode raporunda, 20.000 dolar seviyesine son düşüşün Bitcoin tarihindeki en önemli günlük USD cinsinden gerçekleşen kayıpla sonuçlandığını açıkladı. BTC yatırımcıalrı, tek bir günde 4,23 milyar dolar kaybetti. Bu rakam, önceki rekor olan 3,45 milyar dolardan %22,5 daha yüksek.

Read Entire Article