Bitcoin Temmuz Performansı: Ağustos ve Eylül Düşüşle Mi Geçecek?

2 years ago 88

Lider kripto para birimi Bitcoin Temmuz’u 23.000 dolar üzerinde kapattı ve böylece BTC, Ekim ayından bu yana en başarılı ayını kaydetmiş oldu. Bitcoin’in arka arkaya 3 büyük düşüş yaşadığı ikinci çeyrek sonrasında nihayet Temmuz’un yükseliş ile kapanması içlere bir nebze olsun su serpti.

Bitcoin Aylık Performansı

  • 2022 yılı başladığından bu yana hem koronavirüs salgının hem Rusya-Ukrayna savaşının enflasyon üzerinde büyük bir etki yaratması ile oldukça zor bir yıl olmaya devam ediyor.
  • ABD dahil pek çok ülke faiz oranlarını artırarak enflasyon ile mücadele etmeye çalışırken kripto para birimleri ile birlikte tüm finansal alanda geri çekilmeler yaşadık.
  • Bu dönemde Bitcoin ve altcoin’lerin de gözle görülür değer kayıpları yaşadıklarına şahit olduk. 2022 yılının ikinci çeyreği Bitcoin’in %55 üzerinde değer kaybetmesi ile en kötü dönemlerinden birini yaşadığı yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Elde edilen verilere göre BTC 2. çeyreği yaklaşık olarak %37 düşüş ile kapattı.
  • Temmuz ayı ise volatil bir ay olarak karşımıza çıktı. Temmuz’da yapılan açıklamalara Bitcoin diğer zamanlara göre olumlu tepki verdiğine şahit olduk.
  • Bitcoin Temmuz ayında 24.000 dolarlık önemli seviyenin üzerine yükselerek bir tepe oluşturdu. BTC’nin 24.000 dolar üzerine yükselmesi 6 haftanın en yüksek seviyesini görmesini de sağlamış oldu.
  • Küçük bir geri çekilmeye rağmen Bitcoin Temmuz’u, Haziran kapanışının yaklaşık olarak yüzde 17 üzerinde yaptı. Bu nedenle Temmuz, BTC için geçen Ekim ayından bu yana en iyi performansın sergilendiği ay oldu.

  • Coinglass verileri Ağustos ayının birkaç önemli istisna dışında genellikle düşüş eğiliminde geçtiğini gösteriyor. Ayrıca Eylül ayının da genellikle düşüş eğiliminde geçtiği ancak Ekim ve Kasım’da işlerin tersine döndüğü ifade ediliyor.
Read Entire Article