Bitcoin Uzmanı Porter’den Korkutan BTC Analizi: “Çok Daha Fazla”

2 years ago 85

Satoshi Act Fund'ın kurucusu ve CEO'su Dennis Porter, Bitcoin (BTC) fiyatının "çok daha fazla düşeceğine" inandığını belirtti. Gerçekten de ABD doları aşırı güç göstererek değerini artırırken, kripto para piyasalarının sert bir şekilde düştüğü görülüyor. Bitcoin son 24 saatte yüzde 6'ya yakın ve son 7 günde yüzde 8'in üzerinde düşerken, en büyük altcoin Ethereum (ETH) son 24 saatte yüzde 8'e yakın düştü. Porter, ayrıca çevresindeki birçok kişinin mevcut ekonomik ortamın bir yaşam boyunca görülebilecek en kötü makroekonomik durum olduğuna inandığına dikkat çekti.

ABD Dolarının Güçlenmesi Bitcoin'i Vurdu

20 yılın en yüksek seviyesine ulaşan ABD dolarındaki toparlanma tüm hızıyla devam ediyor. ABD 10 yıllık Hazine Bonoları da Fed'den agresif duruş beklentisiyle güç kazandı. ABD dolarının yükselişi S&P 500 ve NASDAQ 100'ün düşmesine neden oldu. Teknoloji hisseleri ve teknoloji tabanlı NASDAQ ile güçlü bir şekilde birlikte hareket eden Bitcoin yönünü aşağıya çevirdi.

ABD dolarındaki ralli henüz yavaşlama belirtisi göstermezken Bloomberg'in yakın tarihli bir haberi Fed'in duruşunun çok daha agresif olabileceğine işaret ediyor. Bu noktada Fed başkanı Jerome Powell'ın çok beğenilen eski Fed başkanı Paul Volcker'ın ayak izlerini takip edeceği iddia ediliyor. Volcker, enflasyon konusundaki şahin duruşuyla ABD ekonomisini resesyona sokmuştu.

Fed, niceliksel sıkılaştırmaya devam edecek olursa ABD doları yeni zirvelere doğru hareket edebilir. Powell, 26 Ağustos'taki Jackson Hole Sempozyumu'ndaki konuşması sırasında ABD dolarının enflasyonla mücadeleye yardımcı olma gücünü artırma konusundaki tutumunu yinelemişti. Intercontinental Exchange'in dolar göstergesi, ABD dolarının 1985'teki Volcker rejimine kıyasla değerinin üçte bir oranında düşük olduğunu gösteriyor.

BTC Ne Kadar Daha Düşebilir?

Uzmanlar, Bitcoin hakimiyetinin şu anda destek seviyelerinde olduğuna inanıyor. BTC fiyatındaki düşüşün devam etmesi durumunda Bitcoin hakimiyetinde yeni dipler gelebilir. Yakından takip edilen kripto para fenomeni Richard Heart, Bitcoin'in herhangi bir yukarı yönlü hareketten önce 11 bin dolara kadar düşebileceğini iddia etti.

Küresel piyasalarla birlikte Bitcoin ve altcoin'ler için gözler 13 Eylül'de açıklanacak olan ABD Ağustos ayı enflasyon verilerine (TÜFE) çevrilmiş durumda. Olumlu gelecek TÜFE verileri yani beklentilerin altında kalacak veriler, Fed'in piyasalar üzerindeki şahin tutumunun kısmen yumuşamasına ve Bitcoin'de aşağı yönlü baskının sona ererek güçlü bir rallinin başlamasına neden olabilir.

Read Entire Article