Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Dikkat! Bugün Saat 15.30’da Belli Olacak!

1 year ago 85

Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı bugün açıklanacak iki kritik verileye çevrildi. Piyasa uzmanları ve analistleri Bitcoin (BTC) ve altcoin fiyatlarında yeni rotanın bugün 15.30’da belli olacağı üzerinde duruyor.

Gözler Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı Verisinde

Haftanın sonuna yaklaşılırken Bitcoin ve altcoin'lerin ağırlıklı olarak hareketsiz bir seyir izlemeye devam ettiği görülüyor. Kripto para piyasası ABD’den gelen ekonomik gelişmelerle yön bulmaya devam ederken nefesini tutan yatırımcılar bugün saat 15.30’da ABD'den gelecek Tarım Dışı İstihdam (TDİ) ve İşsizlik Oranı verisini beklemeye geçti.

Mart ayı için Tarım Dışı İstihdam verisinin 239 bin (önceki 311 bin), İşsizlik Oranı'nın ise yüzde 3,6 (önceki yüzde 3,6) olarak geleceği öngörülüyor. Açıklanacak verilerle birlikte en büyük kripto para BTC ve altcoin'lerde rotanın belli olması bekleniyor. Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı üzerinde önemli etkisi olan verilerin açıklanması öncesinde ve sonrasında Bitcoin ve altcoin fiyatlarında sert hareketler görülebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre Bitcoin, bu yazının hazırlandığı sırada gün içinde kaydettiği yüzde 0,34 düşüşle 27 bin 935 dolardan işlem görüyor. En büyük altcoin Ethereum (ETH) ise yüzde 1,20 düşüşle bin 865 dolardan el değiştiriyor.

Veriler Fed'in Mayıs Ayındaki Faiz Kararını Etkileyecek

Fed, uzun zamandır yükselen enflasyonu dizginleyebilmek için faiz oranlarında sert artışlara gidiyor. Son toplantısında politika faizini 25 baz puan artıran Fed için bugün açıklanacak olan veriler oldukça önemli.

CME FedWatch Tool, Mayıs ayındaki toplantıda Fed'in politika faizini yüzde 46,9 ihtimalle sabit bırakacağına, yüzde 53,1 ihtimalle ise 25 baz puan artıracağına işaret ediyor. Bugün açıklanacak verilerle birlikte bu ihtimallerin yüzdesinde önemli değişimler olacak. Bu değişimlerin küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasasında da volatiliteyi artıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Read Entire Article