Bitcoin ve Altcoin’ler için Kritik Sinyal: 11 Yılda 4’ncü Sinyal

2 years ago 103

Yakından takip edilen anonim kripto para analisti TechDev, Bitcoin (BTC) ve altcoin'lerin sekiz aylık bir ayı piyasasından sonra nihayet dibe vurmuş olabileceğinin bir göstergesi olarak önemli bir tarihsel metriğe dikkat çekti.

11 Yılda 4'ncü Sinyal

Anonim kripto para analisti TechDev, yaklaşık 400 bin Twitter takipçisine bir yıldan uzun bir süredir hareketsiz kalan Bitcoin'i takip eden bir ölçüm olan 1 yıllık HODL dalgalarının önemini anlattı. HODL dalgaları, BTC'nin 2012, 2015 ve 2019'da zirve yaptığı önceki üç örnekte de ralli sinyali vermiş ve verdiği ralli sinyalleri birer birer gerçekleşmişti.

Analist, "1 yıl+ HODL dalgası 200 günlük değişim oranı 0,1'in üzerinde zirve yapıyor. 11 yılda 4'ncü sinyal." diyerek göstergenin önemine dikkat çekti.

Analist, Bitcoin için analizini göreli güç endeksi (RSI) için 2012'ye dayanan ilk 50 Dow Jones hisse senediyle karşılaştırarak tamamlıyor. RSI, trader'lar ve yatırımcılar tarafından bir varlığın trendinin yönünü saptamak için kullanılan bir göstergedir. Düşen bir RSI güçlü bir düşüşü işaret ederken, tam tersi yükselişi işaret eder.

TechDev, 2012, 2016, 2020 ve bu yıldaki önemli dönemleri vurgularken, benzer yukarı ve aşağı fiyat hareketlerini gösteren bir grafik paylaştı, "Bitcoin ve Dow Jones 50 aylık RSI etkileşimi." notunu düştü.

En büyük kripto para Bitcoin, 24 saatte yüzde 2,75 yükselişle 23 bin 381 dolardan işlem görüyor.

Altcoin'lerde DXY Faktörü

Altcoin'lerin yaklaşık on yıl boyunca ABD doları endeksi (DXY) karşısında nasıl performans gösterdiğine bakan TechDev, DXY'nin bocalaması ya da düşüyor olması durumunda altcoin'lerin daha yüksek seviyelere çıkabileceğini öne süren Fibonacci uzatma çizgilerini çizerek şu analizi yaptı:

Uzun vadeli TL (zaman grafiği) + önceki ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi) + 0.272'den sıçrama yapan altcoin'ler. Parabolik hareket sonrası uzun vadeli TL + yerel TL + 1.414'te DXY. 5 temas noktasından sonra olası parabol görünümü ve 2 TL'ye 1.414 uzatma. DXY çöküşü. Şu anda altcoin'lerin yaptığı sıçrama için daha fazla onay bekliyoruz.

Read Entire Article