Bitcoin ve Altcoin’lerde Kritik Hafta Başladı: Beklentiler Neler?

2 years ago 85

Kripto para piyasaları şu anda satış baskısı altında ve genel olarak kripto para fiyatları yönünü aşağı çevirmiş durumda. Kritik haftanın ilk gününde, Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 düşerek 22 bin doların altına düştü. BTC, yazım sırasında 200 haftalık hareketli ortalamanın alrında, 21 bin 930 dolardan işlem görüyor. Ethereum'un fiyatı da yaklaşık yüzde 5 düştü ve şu anda bin 526 dolardan işlem görüyor. Zincir üstü (on-chain) veri sağlayıcısı Santiment, Ethereum'da The Merge için tarih verilmesinin ardından Ethereum rallisinin ivme kaybettiğini ve ETH fiyatlarının düşmeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Solana, Avalanche ve Cosmos ise en çok değer kaybeden altcoin'ler olarak öne çıkıyor.

FOMC Toplantısına Doğru

Kripto para piyasaları 27 Temmuz'daki FOMC toplantısından dolayı çöküyor olabilir. Büyük kripto para yatırımcıları ve uzmanları, kripto para piyasaları için birkaç hafta öncesinden yüksek volatiliteye hazırlanırlar. Bu haftanın en önemli etkinliği 26 ve 27 Temmuz'daki FOMC toplantısı olacak. Fed'in para politikası oluşturma organıdır ve faiz artırımlarına ilişkin kararı veren Federal Açık Piyasa Komitesi, 27 Temmuz'da TSİ 21.00'da faiz kararını açıklayacak.

75 baz puanlık son faiz artışı kripto para piyasalarında büyük çalkantıya neden oldu. CME'nin FedWatch Aracı, 75 baz puanlık bir artış için yüzde 78,7 ve 100 baz puanlık bir faiz artış için ise yüzde 21,3'lük ihtimale işaret ediyor. Bununla birlikte, nüfuz sahibi ve önemli bir trader olan MFHoz, Fed'in yakın zamanda 100 baz puanlık faiz artışının ardından olası zararları sınırlandırmak için bilançosunu genişlettiğini açıkladı.

Haftanın Diğer Önemli Gelişmeleri

Öte yandan ABD'nin 2'nci çeyrek GSYİH verileri 28 Temmuz'da açıklanacak. İlk mali çeyreğe ilişkin veriler GSYİH'de negatif büyümeyi işaret etti. Yaklaşan son veriler ile düşüş trendinin devam edecek olması dünyanın en büyük ekonomisinin resesyonda olduğunu teyit etmiş olacak.

Ayrıca, Google, Microsoft, Meta, Apple ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketleri, ikinci çeyrek mali durumlarını açıklayacak. Veriler, teknoloji hisse senetlerinin kripto para piyasaları ile güçlü bir korelasyona sahip olduğunu ve herhangi bir kargaşanın kripto para fiyatlarının düşmesine neden olabileceğini gösterdi.

Read Entire Article