Bitcoin ve Altcoin’lere Fed Darbesi! Fiyatlar Yükselir mi Düşer mi? Uzman Yorumları!

1 year ago 41

14 Şubat'tan bu yana güçlü bir çıkış yapan Bitcoin (BTC), iki gün gibi oldukça kısa süre içinde yüzde 10'un üzerinde değer kazanarak 25 bin dolara yaklaştı. BTC'deki yükseliş altcoin'leri de hareketlendirirken şahin Fed söylemleri piyasaları yeniden aşağı çekti. Fiyatlar yükselir mi düşer mi? İşte uzman yorumları.

Bitcoin İçin Sırada Ne Var?

Makro göstergeler uyarı verirken şahin Fed söylemleri Bitcoin ve altcoin'leri sallamaya başladı. Gün içinde yüzde 3,5'in üzerinde değer kaybeden BTC, 23 bin 683 dolar ve 456.9 milyar dolar piyasa değeri ile işlem görüyor. Bitcoin ile birlikte düşen bazı altcoin'lerin yüzde 15'i bulan oranlarda değer kaybettikleri görülüyor.

Yükselişin ardından gelen düşüşle birlikte yatırımcılar en büyük kripto para için sırada ne olduğunu sorgulamaya başladı. Bazıları son 2 günde yaşanan yükselişi bir ölü kedi sıçraması olarak nitelendirse de on-chain (zincir üstü) verileri yatırımcıların henüz endişelenmesine gerek olmadığını gösteriyor. Popüler piyasa analisti Ali Martinez, IntoTheBlock'un verilerine atıfta bulunarak şunları söyledi:

Henüz endişelenecek bir şey yok! IntoTheBlock'un IOMAP'i Bitcoin'in 21 bin 700 dolar ila 23 bin 700 dolar arasında hayati bir destek bariyeri oluşturduğunu ve 1.6 milyon adresin 1.32 milyon BTC'nin üzerinde alım yaptığını gösteriyor. Bu talep duvarı BTC fiyatını tutabilirse, bir sonraki kilit direncin 27 bin dolarda olduğuna dikkat edin.

Bloomberg'in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin, 2023'ün başından bu yana yüzde 50 değer kazanması üzerine yaptığı değerlendirmede "Bitcoin, 2022'nin sonunda 200 haftalık hareketli ortalamasına kıyasla en dik iskontoya ulaştı. Bu, yılık ilk çeyreğindeki yükselişin en önemli nedenlerinden biri bu ancak küresel ekonomideki gelgitler hala olumsuz." dedi.

Bitcoin ve Hisse Senedi Piyasaları

Bitcoin fiyatının bugünkü düşüşü, Perşembe günü Wall Street'in ilk üç endeksinde yaşanan düzeltmeyle tetikledi. Bitcoin'in güçlü bir şekilde korele olduğu Nasdaq endeksi işlem seansında yüzde 1,78 oranında değer kaybederek 11.855 seviyesine geriledi.

Fed yetkilileri, enflasyonunu kontrol altına almak için önümüzdeki FOMC toplantılarında daha büyük faiz artışları yapılmasını öneriyor. Bu Bitcoin gibi riskli varlıklara olan yatırımcı ilgisini baltalıyor. Goldman Sachs bu hafta başında yayımladığı bir yatırımcı notunda, yüksek enflasyonla mücadelenin hala devam ettiğini ve Fed'in yapması gereken daha çok iş olduğuna dikkat çekti.

Read Entire Article