Bitcoin ve Altcoin’lerin Sonraki Hamlesi Ne Olacak?

2 years ago 87

Enflasyon verilerinin açıklanacağı beklentisinin ardından piyasalar, kripto para birimlerinin ve piyasadaki dijital varlıkların performansını doğrudan etkileyen para politikasının yakında daha da sıkılaştırılacağı yönünde sinyaller alındığını gösteriyor. Ancak analistlere göre işler beklendiği kadar kötü olmayabilir.

Daha Fazla Düşüş Olabilir Mi?

Analistlere göre aşağı yönlü volatilitenin olmamasının temel nedeni, piyasanın halihazırda TÜFE'yi olumsuz bir senaryoda fiyatlaması ve dolayısıyla beklenmedik yüksek volatilite hareketinden kaçınması olabilir.

Buna ek olarak piyasa katılımcılarının mutlak çoğunluğu, piyasayı etkilemesi gereken belirli bir olayı öngördüklerinde bunu önceden fiyatlandırırlar. Bu nedenle düşüş durumuna sebep olması beklenen olay gerçekleştiğinde genellikle aşağı yönlü bir yönelim olmaz. Yani aslında haber ile ilgili beklentiler oluştuğunda satışlar ya da alımlar gerçekleşir ve biz haberi duyduğumuzda piyasa buna çoktan tepki vermiş olabilir.

Durgun Durum Devam Ediyor

Kripto para birimlerinde düşüş ivmesi durmuş gibi görünse de Haziran ayında ve daha öncesinde yaşanan düşüşlerin kazanımı henüz sağlanabilmiş değil. Bu noktada analistlere göre Bitcoin ve diğer varlıklardaki girişlerin ve işlem hacminin olmaması, önemli bir yukarı hareket görmeyeceğimiz anlamına geliyor olabilir.

Teknik verilere göre ise Bitcoin hala genellikle keskin düşüş trendlerinde meydana gelen ve piyasanın başka herhangi bir hamle yapmadan önce bir süre konsolide olacağını gösteren sinyaller veriyor. Ancak analistler bu noktada aldıkları sinyallerin bir düşüş habercisi olabileceğini de ifade ediyor.

Çok sayıda uzman ve kripto para yatırımcısı, bazı zincir üstü ölçümler daha fazla düşüş için yeterli alan olduğunu gösterdiğinden Bitcoin'in yeni bir yükseliş öncesinde bir kez daha gerileme yaşayabileceğini ifade ediyor. Aynı zamanda, piyasada hem satış hem de alım hacminin olmaması da ani bir hamle öncesinde konsolidasyona işaret ediyor olabilir.

Read Entire Article