Bitcoin ve Altcoin Yatırımcıları da Bunu Bekliyordu! Ünlü İsim “Yanıldım” Diyerek Piyasalarda Yeni Rotayı Tayin Etti!

1 year ago 89

Ünlü yatırımcı Michael Burry kısa süre önce attığı bir tweet'te birçok kişinin piyasalarda yükselişin sinyali olarak gördüğü "satın" öngörüsü konusunda yanıldığını söyledi.

Piyasa Rallisine Dair İpucu mu Veriyor?

2008'in sonlarında dünyayı sarsan konut ve mortgage krizini öncesinde öngörerek buna göre pozisyon alan ve bu şekilde milyarlarca dolar kazanç sağlayan Michael Burry, 1 Şubat 2023 tarihinde 2008'dekine benzer yeni bir ekonomik krizin tüm sektörlerde piyasaları altüst edeceği tahmininde bulunmuş ve "satın" diyerek dikkat çeken bir çıkış yapmıştı. Burry, Twitter'daki yaklaşık 1.5 milyon takipçisini uyararak, varlıklarının tamamını satarak piyasalardan çıkmalarını söylemişti.

Burry, bugün bir kez daha yatırımcılara seslendi ve "satın" dediği tweet'i için sürpriz bir yorum yaparak ve yanıldığını söyledi. Piyasa katılımcıları, Burry'nin "satın" çıkışı konusunda yanıldığını açıkça kabul etmesinin piyasalar için yükselişin sinyalinin ipucunu verdiğine dönük yorumlar yapmaya başladı.

2023'ün dipten alım yapmak isteyenler için en iyi yıllardan biri olacağının öngörüldüğü bir Bloomberg haberine atıfta bulunan Burry, ayrıca yüksek oranda dip alımlarının piyasalardaki görünümü değiştirdiğini belirtti.

ABD'de Enflasyonun Yükselmesini Bekliyor

Scion Asset Management'ın kurucusu Burry, Christian Bale tarafından "The Big Short" filminde canlandırılmış ve finansal piyasalarda yaklaşan riskler konusunda gerçekleşen öngörüleri nedeniyle sosyal medyada kült bir takipçi kitlesi edinmiş bir isim.

Ünlü isim bu yılın başında ABD'de enflasyonda yeni bir artış yaşanacağı öngörüsünde bulunarak ABD ekonomisinin çoktan resesyona girdiğini iddia etmişti.

Read Entire Article